Laholms FK:s tränare Kalle Björklund var nöjd med insatsen mot Älmhult.

Laholms FK:s tränare Kalle Björklund var nöjd med insatsen mot Älmhult. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

LFK föll i sista matchen innan uppehållet

"Klart bästa prestationen hittills"

LAHOLM. Trots att Laholms FK gjorde säsongens hittills bästa match blev det förlust med 1-0 mot bottenlaget Älmhult på bortaplan. – Tar vi med oss den här prestationen in i höst blir det bra, säger LFK:s tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Att LFK inte hade ledningen i paus var otroligt med tanke på hur det såg ut på plan.

– Vi spelade fantastiskt bra! Det var absolut vår bästa insats hittills under säsongen. Vi borde haft ledningen med tre, fyra mål i paus. Det var frejdigt spel och många bra kombinationer, säger Björklund.

Precis före paus tvingades LFK:s lagkapten Alfred Karlsson att utgå med skada. Han slog upp sin baksida igen. Karlsson hade under första halvlek varit matchens gigant på det centrala fältet.

Lucas Ragnarsson ersatte och LFK spelade bra även i andra. Ändå var det Älmhult som gjorde 1-0 efter timmen spelad efter ett långt inkast där gästerna inte var riktigt med.

Älmhults målvakt Erik Krantz blev hemmalagets hjälte med flera kvalificerade räddningar.

– Frånsett resultatet är jag jättenöjd med matchen. Tar vi med oss den här insatsen in i höst kommer det bli bra.

LFK-tränaren var nöjd med hela laget efter matchen mot Älmhult.

– Jeppe (Wennström) och Danne (Radovanovic) är väldigt bra på kanterna. "Affe" såg jättespännande ut och var jätteduktig i första halvlek. Han satte fart på sina medspelare - vann boll, satte boll och var hela tiden i rörelse.

LFK är trea i tabellen under uppehållet.

Är du nöjd med vårsäsongen som helhet?

– Absolut! Man får ändå se till att LFK kämpade för att hänga kvar ifjol. Vi har skapat en bra grupp och ett bra spel. LFK kan se framåt med tillförsikt. Det finns många lovande ungdomar underifrån.

– Vi har ett bra lag och en bra bänk där flera ungdomar har fått chansen att känna på division 3-spel. Jag är övertygad om att det kommer bli jättebra på lite sikt, säger Björklund.

LFK börjar träna igen måndagen den 22 juli. Fredagen den 26 juli väntar DM-möte med IS Halmia. Tisdagen den 6 augusti drar serien igång med bortamatch mot Råå.

Division 3 Sydvästra Götaland

Älmhults IF-Laholms FK 1-0 (0-0)

Domare: Nehat Maxhuni, Lyckeby

Publicerad 03 July 2019 10:10