Laholms RF vann den avslutande omgången i Allsvenskan division 1 dressyr och därmed tog man även hand om totalsegern.

Laholms RF vann den avslutande omgången i Allsvenskan division 1 dressyr och därmed tog man även hand om totalsegern. Foto: Hallands RF

Laholms RF vann division 1-dressyren

Laddar för hemma-SM

FALKENBERG.

Laholms RF vann den avslutande omgången i division 1-dressyren. Det innebar också slutseger totalt i den högsta divisionen i Halland. – Det känns ju så klart jättebra. Inte minst med tanke på att vi ska rida lag–SM på vår hemmabana i slutet på juli, säger Maud Delling.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Inför förra omgången hade Laholm det tufft att få ihop laget. Trots att bara tre ekipage var tillgängliga lyckades Laholm ändå knipa en andraplats. Det gjorde att man låg trea inför den avslutande omgången i Allsvenskan division 1.

Den här gången fick Laholm ihop fyra ekipage.

– Men både jag och Evelyn (Andersson) var reserver som fick hoppa in. Det gällde väldigt mycket i den sista omgången eftersom att det var dubbla koefficienter och vi skärpte till oss och red bra, säger Delling.

Division 1 rids i Medelsvår C:2 och B:4.

– Även om det är olika nivåer så var båda programmen svårare än vad de varit i de andra omgångarna nu i avslutningen.

Laholmsekipagen gjorde bra rundor på Falkenbergs RF.

– Det blev en ganska säker seger till slut. Totalt sett var det ändå spännande. Eftersom att det gällde så mycket kastades det om en del, säger Delling.

Laholms RF vann med totala 201, 7 procent. Lyngåkra blev tvåa på 191, 8.

I finallaget red också Anette Graf och Berit Olthoff. Tidigare omgångar har även Annica Strömberg, Anna Bengtsson, Jennifer Jonasson och Julia Jansson deltagit. Lagledare har Mona Nyman varit.

– Vi i laget ska träffas och fira och ladda om för lag–SM. Det känns kanonbra att det gick så bra. Vi har aldrig haft ett lag i division 1 tidigare, säger Delling.

Lag–SM i dressyr går på Laholmsryttarförening 22-28 juli.

Publicerad 01 July 2019 17:12