Monica Christoffersson och Petronella Magnusson hoppas att allsångskvällarna i Stadsparken i Laholm ska bli så lyckade att det blir ett ständigt återkommande sommarevenemang.

Monica Christoffersson och Petronella Magnusson hoppas att allsångskvällarna i Stadsparken i Laholm ska bli så lyckade att det blir ett ständigt återkommande sommarevenemang. Foto: Rickard Gustafsson

Laholmare bjuds på allsångskvällar i Stadsparken

”Människor efterfrågar fler händelser i parken”

LAHOLM. Det är dags att börja planera packningen av picknickkorgen redan nu. Den 3 och 17 juli blir det allsång i Stadsparken i Laholm och blir det som arrangörerna hoppas så fylls parken av glada människor och ”gött sväng”.

Av
Rickard Gustafsson

En underskön park, en perfekt men outnyttjad scen och semestertider i vardande. Klart som sjutton att det ska bjudas på sång, musik och underhållning.

Så resonerade laholmaren Petronella Magnusson och mellbystrandsbon Monica Christoffersson som med hjälp av Laholms Sparbank och Laholms kommun bjuder in till två härliga allsångskvällar i Stadsparken under juli månad.

Folk jag pratar med vill ha fler arrangemang i Stadsparken.

– På Parkens dag händer det mycket på scenen men det känns som att den behöver användas mer. Folk jag pratar med vill ha fler arrangemang i Stadsparken, säger Petronella Magnusson.

– Vi tycker att den här scenen är så fin men dessvärre används den knappt. Med pengarna vi ansökte och fick från Laholms Sparbank kan vi nu presentera ett helt band på scen, säger Monica Christoffersson.

De blivande allsångsledarna har förvisso inte lika lång erfarenhet som Lasse Berghagen, Anders Lundin och Sanna Nielsen men lovar två stämningsfulla kvällar där allsången står i fokus.

Men Petronella och Monica är inga duvungar på allsångsscenen.

– Jag har faktiskt varit med i allsång på Skansen tillsammans med Milda Makter och hela vår show är ju ett enda stort allsångshäfte, säger Monica och skrattar.

– När det var allsång på Vallarna i Falkenberg var jag med och uppträdde och sen har jag lett allsång på flertalet midsommarfiranden, berättar Petronella.

Vi vågar utlova en härlig gemenskap, härlig musik och gott sväng.

Tillsammans med flertalet andra artister, både med och utan laholmskoppling, tänker de bjuda på en kavalkad av svenska allsångsklassiker.

– Vi vågar utlova en härlig gemenskap, härlig musik och gott sväng, säger Monica innan Petronella avslutar meningen:

– Det är gratis för folk att komma hit, men vi ser gärna att man skänker en slant till Hjärt- och lungfonden, säger Petronella som tillsammans med Monica och Maria Alsbjär tidigare i våras arrangerade en välgörenhetskonsert till förmån för Barndiabetesfonden i Ränneslövs kyrka.

Allsången i Stadsparken är förhoppningsvis i Laholm för att stanna.

– Vi vill att det här är något som sker varje sommar och tycker folk att det här är roligt så kommer vi gärna igen, säger Monica Christoffersson.

Så nu är det bara att fylla picknickkorgen med allsköns godheter, ta med filtar och dynor att sitta på, och supa in atmosfären och bli en del av allsångsfesten.

– Å har man inte picknickkorg med sig går det handla i det lilla kaféet i parken som håller öppet de här två kvällarna, säger Petronella Magnusson.

Publicerad 25 June 2019 00:00