Kalle Björklunds LFK kom inte upp i nivå mot ett bra Varberg.

Kalle Björklunds LFK kom inte upp i nivå mot ett bra Varberg. Foto: Johan W Jönsson

LFK föll mot bra Varberg

"Bästa laget vi mött"

LAHOLM.

Laholms FK:s herrar fick lämna Varberg tomhänta. Hemmalaget Varbergs GIF FK vann med 3-0 efter samma siffror i paus. – Det var det bästa laget vi mött samtidigt som vi inte kom upp i nivå, säger LFK:s tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Hemmalaget tog ledningen i den 18:e minuten (misstänkt offside) och drygade ut till 2-0 via ett distansskott fyra minuter senare. Strax innan paus gjorde Varberg också 3-0 med ett skott utifrån.

– Vi får en olycklig start och sedan får vi inte riktigt grepp på dem samtidigt som de kan spela på sitt första mål och hålla i bollen bra, säger Björklund.

3-0 stod sig tiden ut.

– Varberg skapar inte jättemycket på oss men vi lyckas inte heller skapa något av direkt värde. Killarna ska ändå ha en eloge för att de jobbar ut matchen. Det är inte helt enkelt när man ligger under med 3-0 och tiden går.

– Vi gör ingen bra match. Framförallt inte i första halvlek. Samtidigt får man vara ärlig och säga att Varberg var bra. Det var nog det bästa lag vi mött hittills. Samtidigt var vi då inte på topp.

Någon som får godkänt efter matchen?

– Alla krigar på och har bra inställning. Att vi sedan inte riktigt har dagen är en annan sak. Jag beundrar ändå killarnas engagemang. Såväl äldre som yngre spelare som äldre jobbar på bra, avslutar Kalle Björklund.

LFK är tvåa i tabellen. Tre poäng bakom Fjärås. Varberg är fyra.

Division 3 Sydvästra Götaland

Varbergs GIF FK-Laholms FK 3-0 (3-0)

Domare: Henrik Persson, Klågerup

Publicerad 24 June 2019 09:47