Caprifolen har haft musikalläger på anläggningen i Stackarp. Här är hela gänget samlat.

Caprifolen har haft musikalläger på anläggningen i Stackarp. Här är hela gänget samlat. Foto: Johan W Jönsson

Musikalläger i Stackarp inför stor show i november

Caprifolen sätter upp ”Hupsy Daisy”

STACKARP.

I november sätter Caprifolen upp föreställningen ”Hupsy Daisy” på Helsingborg Arena. Musikalen är en del av ett tvåårigt projekt som handlar om inkludering. – Vi går i mål i februari. Då ska vi ha ett verktyg klart som kan hjälpa andra föreningar i deras arbete, säger Minna Slottheden från Caprifolen.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

I dagarna tre har det varit musikalläger på Caprifolens anläggning i Stackarp utanför Våxtorp. Under lägret har man arbetat med musikalen ”Hupsy Daisy - elefanten som glömde bort hur man flyger”. Boken är skriven av Minna och Vincent Slottheden Olivemark. Vincent är projektledare för ”Hästen talar alla språk”.

Redan 2016 satte Caprifolen upp ”Tumungo” på Helsingborgs Arena. Nu är det dags igen. Med ett stort bidrag från allmänna arvsfonden har möjligheterna att satsa ännu mer på föreställningen ”Hupsy Daisy”.

– Bidraget har hjälpt till jättemycket. Vi har kunnat lägga ännu mer krut på den här musikalen och har även kunnat ta in proffs för att hjälpa till med regi och dans till exempel, säger Minna Slottheden.

Lägret i juni är bara en försmak, även om flera scener redan är klara. I augusti ska man ha ett längre läger där showen ska göras helt klar.

Träning inför musikalen Hupsy Daisy.

Träning inför musikalen Hupsy Daisy. Foto: Johan W Jönsson

– Vi vill vara ute i god tid så att vi kan köra igenom och repetera allt under hösten, säger Minna Slottheden.

Det är mycket som ska förberedas. Det är många roller, mickar och kostymer.

Tumungo sågs av 1000 personer.

– Då hade vi lite otur. Föreställningen krockade med kvalmatchen mellan Helsingborg och HBK. Vi hoppas på ännu mer folk den här gången.

Hupsy Daisy ska spelas upp två gånger under den tredje november.

– Det är mest för ungdomarnas skull. Om någon inte skulle sätta en grej får man en andra chans. Dessutom är det kul att få spela upp mer än en gång.

Klara Kruthammar Johansson spelar elefanten Hupsy.

Klara Kruthammar Johansson spelar elefanten Hupsy. Foto: Johan W Jönsson

”Hästen talar alla språk” kommer finnas med vid Falsterbo horseshow senare i sommar.

– Vi ska spela upp några scener ur Hupsy Daisy och prata om projektet.

Minna Slotttheden ligger bakom ”Hästen talar alla språk”. I musikalen Hupsy Daisy deltar inte bara medlemmar från Caprifolen.

– Vi jobbar mycket med inkludering och i det här fallet med barn och ungdomar som är nyanlända eller med funktionsnedsättning.

– Hästen dömer inte utan ser alla på samma sätt. Hästen talar alla språk, säger Slottheden.

Elefanten Hupsy spelas av Klara Kruthammar Johansson.

– Vi fick önska roller och sedan lottade de fram vilka som skulle få vilken roll. Vi har redan kört igenom det mesta flera gånger så jag känner mig ganska säker i rollen, säger hon.

Ankan Daisy, som räddar Hupsy, spelas av Vanessa Nilsson.

– Det ska bli spännande och kul. Jag hjälper Hupsy att hitta sitt flygminne. Det är mitt kall kan man säga, säger Nilsson.

Maria Aronsohn och Minna Slottheden från Caprifolen med projektledaren Vincent Slottheden Olivemark.

Maria Aronsohn och Minna Slottheden från Caprifolen med projektledaren Vincent Slottheden Olivemark. Foto: Johan W Jönsson

Monika Schramm hjälper till med teaterträning och regi. Förra caprifolen Kimberley Julie K från Freeflow hjälper till med dansen.

– Det betyder jättemycket för oss att vi kan ta in proffshjälp. Även om boken är grundhistorien i showen har vi lagt till karaktärer, berättare och nya avsnitt. De medverkande har fått vara med och påverka mycket, säger Slottheden.

De barn och ungdomar som är med har fått välja område i showen – musik, dans, voltige eller cirkus.

Delar av Hupsy Daisy kommer även att spelas upp på cirkus Olympia när de kommer till Våxtorp samt på HX i Helsingborg.

När musikalen är uppspelad och klar börjar arbetet med att färdigställa verktyget.

– Vi ska ta fram ett verktyg som visar hur man kan göra för att inkludera och hur vi jobbar i vår förening. Det ska vara till hjälp för andra rid- och voltigeklubbar. Vi samarbetar med Svenska Ridsportförbundet. Vi ska vara i mål med hela projektet i februari nästa år, avslutar Minna Slottheden.

Publicerad 21 June 2019 00:00