Glada miner när det vankas sommarlov. Avslutningen på Glänningeskolan blev den sista – till hösten flyttar eleverna till nya Glänningeskolan.

Glada miner när det vankas sommarlov. Avslutningen på Glänningeskolan blev den sista – till hösten flyttar eleverna till nya Glänningeskolan. Foto: Rickard Gustafsson

Sista avslutningen på "gamla" Glänningeskolan

Rektor Camilla Nilsson: ”Barnen är supersugna på att börja i nya skolan”

LAHOLM. ”Den blomstertid nu kommer”…ljöd vackert för sista gången på skolavslutning i Glänningeskolan. Till hösten flyttar man över till nya Glänningeskolan och rektor Camilla Nilsson berättar att barnen knappt vill ha sommarlov då de längtar såååå efter de nya lokalerna.

Av
Rickard Gustafsson

”Tänk att få sova så länge man vill på morgonen, tänk att få sola och bada så mycket man vill, tänk att få vara uppe så länge man vill på kvällarna. Det är sommarlov det”.

Så inledde rektor Camilla Nilsson skolavslutningen på Glänningeskolan och slutet på en 25 år lång era där eleverna till hösten flyttar till nya Glänningeskolan.

Ett hundratal föräldrar, syskon och far- och morföräldrar hade samlats på skolgården i ett bländande varmt och soligt väder för att lyssna på välrepeterad skönsång från F-3-eleverna på skolan. Där framfördes självklart klassiker som ”Den blomstertid nu kommer” och ”Idas sommarvisa” blandat med bland annat omskrivna sommartexter till moderna hits av till exempel Aviici (Without You).

Sjyssta moves. Koreografin satt där den skulle när eleverna på Glänningeskolan avslutningsshowade.

Sjyssta moves. Koreografin satt där den skulle när eleverna på Glänningeskolan avslutningsshowade. Foto: Rickard Gustafsson

I avslutningslåten var det lärarnas tur att sjunga för eleverna och det gjorde man med en egenskriven sommarlovstext till musiken av Arvingarnas mello-dänga från i vintras – ”I do”.

– Vi kommer att sakna den här lilla skolan som vi numera växt ur, säger Camilla Nilsson som var smått rörd efter avslutningen.

Men precis som Thomas Ledin sjunger om i sin sommardänga är sommaren kort och ska man tro rektor Nilsson väntar eleverna så in i bomben på att få börja på den nya skolan.

– Alla elever har varit på besök på den nya skolan och de var såååå nöjda. De stod med armarna upp i luften och frågade; ”måste vi ha sommarlov – vi vill börja här direkt”, säger Camilla Nilsson och skrattar.

– Barnen är supersugna på att börja i nya skolan och det är vi i personalen också, berättar rektorn innan hon tillsammans med elever och besökare högg in på smaskiga rulltårtor prydda med Sverige-flaggor.

Sommarlovet kan börja!

Underbart varmt och soligt väder blev det för de hundratals föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar som bevistade den sista skolavslutningen på Glänningeskolan

Underbart varmt och soligt väder blev det för de hundratals föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar som bevistade den sista skolavslutningen på Glänningeskolan Foto: Rickard Gustafsson

Rektor Camilla Nilsson delar du diplom till duktiga majblommeförsäljare i klass 2 och 3 på Glänningeskolan.

Rektor Camilla Nilsson delar du diplom till duktiga majblommeförsäljare i klass 2 och 3 på Glänningeskolan. Foto: Rickard Gustafsson

En lyckospark fick samtliga som slutade trean och lågstadiet av lärarna på Glänningeskolan. Efter sommarlovet väntar mellanstadiet.

En lyckospark fick samtliga som slutade trean och lågstadiet av lärarna på Glänningeskolan. Efter sommarlovet väntar mellanstadiet. Foto: Rickard Gustafsson

Som avslutning bjöds skolavslutningsdeltagarna på kaffe, saft och en smarrig rulltårta.

Som avslutning bjöds skolavslutningsdeltagarna på kaffe, saft och en smarrig rulltårta. Foto: Rickard Gustafsson

Publicerad 14 June 2019 16:34