Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson Foto: Felix Alnemark

Plogen: Fyra raka förluster har blivit fem raka utan förlust

Nionde omgången i den lokala fotbollen summeras

LAHOLM.

Laholms FK tog en stark seger i seriefinalen mot Fjärås. LFK vann med 3-2 efter två mål av Gjenis Zeqiri. Nu smyger LFK med serieledaren. Vid förlust hade Laholm varit nio poäng bakom. Nu är det bara tre upp och till förstaplatsen. Kan LFK hitta en jämnhet i sitt spel blir laget svårstoppat framöver.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Enligt sportchef Peter Åberg, som coachade laget mot Fjärås, har LFK seriens bästa bänk. När LFK byter är det för att förändra och bli bättre. Inte för att spelare på plan blir trötta. Inte bara därför i alla fall.

LFK:s damer stod över spel föregående vecka. Laholm har redan spelat nio omgångar och parkerar på förstaplats i tabellen. HBK är tre poäng bakom.

Det vill sig inte för Genevad/Veinge i division 4. Förlusten med 4-1 mot Tölö var GIF/VIF:s nionde raka utan poäng. Trots den tunga starten kämpar GIF/VIF på. Det är gott om folk i träning och man behöver inte dubblera med folket från A-laget till B-laget. I Klass 2 har GIF/VIF bara en förlust.

Lilla Tjärby har fem raka utan förlust i femman. Löftadalen besegrades med 3-0. LTIK var bättre från början till slut och bjöd stundtals på trevlig fotboll. Nu har dessutom alla de fem bortresta spelarna kommit hem. Victor Johansson gjorde första inhoppet i femman mot Löftadalen.

Grannderbyt mellan Hasslöv och Skottorp blev som vanligt jämnt och tufft. Jonatan Jacobsson gjorde 1-0 till SIF. Felix Eriksson kvitterade på slutet. Sett till matchbilden var kryss rättvist. Men det sena målet var så klart extra surt för SIF och extra skönt för HIS. Skottorp har fem poäng upp till Torup/Rydö på andraplatsen. Hasslöv har sex poäng dit.

Skogaby förlorade med klara 5-2 mot Skuggan. Gästernas snabbe anfallare Johan Hansen gjorde tre mål. Frånvaron av en avstängd Besart Mazreku var påtaglig. Inte minst i presspelet men på det stora hela handlade det mer om inställning än något annat. Skuggan ville mer än SBK.

Ränneslöv hade mängder med återbud till bortamötet mot serieledande Unnaryd. Båda tränarna - Tim Wikström och Patrik Philipsson fick byta om och vara med på bänken. Giffen kämpade tappert men föll med 4-1 mot ett bra Unnaryd.

Walldia är tillbaka i vinnarspåret efter tre raka kryss i sjuan. BKW gjorde en bra match och besegrade Ysby med 4-2. Siffror som kunde varit större till Walldias fördel. Johan Green gjorde två mål för BKW och är uppe i ensam skytteligatopp med sina tio pytsar.

Kornhult/Hishult/Våxtorp stod emot serieledande Anderberg på ett bra sätt. Filip Haraldsson gjorde 1-0 för K/H/V. AIK vann ändå med 3-1 till slut. Knäred föll med 4-0 i jumbomötet med Lidhult. KIK låg under med 3-0 redan i paus och jagar fortfarande första poängen i sjuan.

I damfyran spelade WRY 0-0 mot Alet. Kornhult/Hishult föll med 7-0 mot tabelltvåan Varbergs BoIS. Våxtorp/HaSko klarade inte Getinge/Slöinge utan föll med 5-1. VGLT var spelledigt.

Wow! LFK:s seger mot serieledande Fjärås slår högt. Det kan bli en väldigt intressant säsong för Laholm, både på dam- och herrsidan. Det luktar toppstrid hela vägen.

Kärlek! Efter fyra raka förluster som nykomling i femman har nu Lilla Tjärby fem raka utan förlust. Det vittnar om moral och karaktär. Nu är dessutom Victor Johansson och Lucas Pettersson tillbaka i spel. Båda helt ordinarie när LTIK vann sexan ifjol.

Publicerad 13 June 2019 16:50