Allt är inte guld som glimmar. Det fick en laholmare i 45-årsåldern bittert erfara när han blev bedragen på 14 000 kronor vid Preem-macken i Laholm i fredags kväll.

Allt är inte guld som glimmar. Det fick en laholmare i 45-årsåldern bittert erfara när han blev bedragen på 14 000 kronor vid Preem-macken i Laholm i fredags kväll. Foto: Adobe Stock

Laholmare torskade 14 000 på guldbluff

Lämnade ut pengar i pant mot fejk-guld

LAHOLM. En snyfthistoria om ett akut dödsbud i Tyskland fick en laholmare att överlämna 14 000 kronor till en man som inte talade svenska på en bensinstation. Som pant för pengarna fick laholmaren guld – som visade sig vara värdelöst.

Av
Rickard Gustafsson

Händelsen inträffade vid 19-tiden i fredags kväll på Preem-macken i Laholm. Den utrikisktalande mannen tog kontakt med den 45-årige laholmaren och levererade en historia om att en nära släkting gått bort och att han var tvungen att akut bege sig till Tyskland.

Mannen lyckades få laholmaren att ge honom 14 000 kronor, med löfte om att han skulle lämna tillbaka pengarna redan nästkommande dag. Som pant för pengarna fick laholmaren guld, vilket mannen hävdade var värt långt mycket mer än 14 000 kronor.

Mannen lämnade därefter bensinstationen och kvar stod laholmaren med ett stycke metall som förvisso hade ett gyllene skimmer men i grunden var helt värdelöst.

Laholmspolisen rubricerar händelsen som bedrägeri och uppmanar människor att inte gå på dessa guldbluff-metoder.

– Det är inte ovanligt, särskilt sommartid, att personer står utmed vägarna och försöker byta till sig pengar mot så kallade guldsmycken. Det här var dock en ny variant, suckar Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Publicerad 10 June 2019 16:43