Laholms FK drog det längsta strået i seriefinalen mot Fjärås. I och med segern knaprade man in tre poäng och närmar sig toppen av tabellen.

Laholms FK drog det längsta strået i seriefinalen mot Fjärås. I och med segern knaprade man in tre poäng och närmar sig toppen av tabellen. Arkivfoto

Enorm LFK-glädje efter seger i seriefinalen

Slog serieledande Fjärås på bortaplan

LAHOLM. Laholms FK tog en fin skalp när man besegrade serieledande Fjärås på bortaplan. LFK vann med 3-2 efter ledning 2-1 i paus. – Det var enorm glädje efter matchen, säger vikarierande coach Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Ordinarie tränare Kalle Björklund var bortrest. Därför fick sportchefen kliva in och coacha herrarna.

– Min erfarenhet är att vi tidigare förlorat sådana här matcher förutom det året då vi vann serien. Men nu kändes det bra från start. Killarna var fast beslutna om att inte låta Fjärås få alla poäng, säger Åberg.

LFK gjorde en bra start på matchen. Första kvarten var kanske den bästa hittills under årets seriespel.

Efter nio minuter hittade Jesper Wennström in till Charlie Boson som dunkade upp bollen i nättaket till 1-0 för LFK.

Boson var nära att utöka till 2-0 med ett liknande läge men då var målvakten med och klarade.

– Sedan blir vi dåliga och Fjärås tar över. De är skickliga med bollen så man ska inte låta dem få initiativet, säger Åberg.

Fjärås skapade inte några jättelägen men LFK:arna fick slita i värmen.

Efter halvtimmen spelad kvitterade Fjärås till 1-1. Bollen vändes från höger till vänster och en hemmaspelare kunde avsluta från straffområdeslinjen och i mål.

– Men vi tappar inte huvudet för det. Vi gör en justering på mittfältet och byter plats på Adam Vernersson och Nasri (Aburdeini) som faller väl ut.

Efter 34 minuters spel gav Gjenis Zeqiri LFK ledningen. Efter framspelning av Otto Nilsson stod Zeqiri för ett bra avslut fram till 2-1.

Fjärås hade en bra möjlighet efter ett långt inkast men Gjenis Zeqiri räddade på mållinjen.

– De var jättefarliga på fasta. Inkasten var riktiga projektiler. I paus pratade vi mycket om hur vi skulle sätta presspelet, säger Åberg.

Charlie Boson var mycket nära att göra 3-1 men bollen studsade och LFK:s 1-0-skytt fick inte träff mot det öpppna målet.

– Mål där och det hade nog varit avgjort. Efter paus kan inte Fjärås spela det spel dem vill. Dels med tanke på värmen och dels med tanke på våra justeringar.

Ändå kvitterade Fjärås på nick efter fast situation.

– Vi hanterar deras fasta bra men de får ett läge och då sitter den. Efter deras mål vill inget lag förlora men båda går ändå för vinst.

Våra byten gör skillnad. Vi har seriens bästa bredd och bästa bänk.

Fjärås tvingades till byten medan LFK gjorde byten för att förändra och få in ny energi. Hela bänken luftades.

– Våra byten gör skillnad. Vi har seriens bästa bredd och bästa bänk, säger Åberg nöjt.

Gjenis Zeqiri blev hjälte då han dribblade förbi tre spelare och distinkt gjorde 3-2 med kvarten kvar att spela.

– En stark individuell prestation av Gjenis.

Peter Åberg var tillbaka i rollen som matchcoach för LFK:s herrar då den ordinarie tränaren Kalle Björklund var bortrest. Säkert extra skönt för Åberg att kunna rapportera hem en trepoängare till sin efterträdare.

Peter Åberg var tillbaka i rollen som matchcoach för LFK:s herrar då den ordinarie tränaren Kalle Björklund var bortrest. Säkert extra skönt för Åberg att kunna rapportera hem en trepoängare till sin efterträdare. Arkivfoto

Efter LFK:s ledningsmål började Fjärås mata långt och det blev många fasta mot LFK.

– Vi bytte in Stefan Radovanovic och han nickade bort det mesta. Visst var det farligt men inte jättefarligt. De skapade inga jättechanser.

Istället var Rasmus Liedman den som var närmast att definitivt sätta spiken i Fjärås-kistan men hans avslut från 40 meter mot öppet mål gick tio centimeter utanför.

– Det var en enorm glädje efter slutsignal. Vi har flera lirare i laget men alla kämpade och slet och var delaktiga. Vi gjorde det ihop och gjorde det bra.

Högst betyg kvitterade Gjenis Zeqiri och ytterbacken Jesper Wennström ut.

– Utan Gjenis individuella prestationer hade vi inte vunnit. Sedan var Jeppe riktigt bra. Även en sådan som Rasmus (Lundgren) är viktig för oss i sådana här matcher. Men alla tömde sig.

I och med segern är LFK på andraplatsen bara tre poäng bakom Fjärås i topp.

Div 3 Sydvästra Götaland

IFK Fjärås-Laholms FK 2-3 (1-2)

Mål LFK: Gjenis Zeqiri 2, Charlie Boson

Domare: Alexander Bergqvist, Trelleborg

Publicerad 07 June 2019 11:26