LFK:s unga matchvinnare Selma Dahlberg var glad efter matchen.

LFK:s unga matchvinnare Selma Dahlberg var glad efter matchen. Foto: Laholms FK

Talangen hoppade in och avgjorde för LFK

Laholm fortsätter att rada upp segrar

LAHOLM.

Laholms FK:s damer tog sjätte raka segern när Wormo besegrades med 1-0 (0-0). Det var en ung inhoppare i Selma Dahlberg som fixade segern. – Hon har kapacitet att bli LFK:s nya skytterottning på sikt, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK-tränaren hade varnat för tabellfyran Wormo. Det skulle bli ett litet test och det dröjde fram till minut 83 innan LFK kunde avgöra matchen.

Efter en svag start tog gästerna från Laholm över allt mer mot paus.

– Jag var irriterad i halvtid då jag inte tyckte att vi kom upp i normal kapacitet i första halvlek, säger Åberg, som ändå fick se Simone Jouhila Johansson vara mycket nära att nicka in 1-0 men avslutet tog i ribban.

I andra halvlek var det mycket LFK.

– Det regnar inte målchanser men vi skapar ändå tillräckligt för att avgöra matchen i ett tidigare skede, säger Åberg.

LFK:s försvar var ramstarkt och släppte inte till i princip någonting.

I minut 82 byttes unga Selma Dahlberg (född -04) in på plan. Minuten senare hade hon gjort 1-0 till LFK på sin första touch i matchen. Maja Ljungberg var den som jobbade fram bollen till Dahlberg.

– Man vill inte göra för mycket ändringar när spelet ändå ser bra ut och vi ligger på. Men när klockan tickade över 80 minuter kände vi att vi fick hitta på något och det blev ju lyckat, säger Åberg nöjt.

– Selma är en talangfull spelare som haft lite otur. Hon bröt handleden på försäsongen men är tillbaka i gott slag. Hon kan bli LFK:s nya skyttedrottning på sikt, säger Åberg.

LFK-tränaren är trots sex raka segrar och serieledning något bekymrad.

– Jag är övertygad om att vi kommer att bli straffade om vi inte blir mer effektiva framför mål. Vi måste börja ta tillvara på våra målchanser, säger han.

Bäst betyg efter matchen kvitterar backlinjen med Elin Karlberg, Blerina Mazreku, Ebba Efraimsson och Alicia Svensson samt målvakten Lina Strandahl ut.

Div 2 Sydvästra Götaland

IK Wormo-Laholms FK 0-1 (0-0)

Mål LFK: Selma Dahlberg

Domare: Johanna Persson, Södra Sandby

Publicerad 16 May 2019 11:20