Rasmus Lundgren fick ett långt straff för sitt röda kort mot Råå.

Rasmus Lundgren fick ett långt straff för sitt röda kort mot Råå. Foto: Johan W Jönsson

Hårt straff för Lundgrens röda kort

LFK rasar mot avstängningen

LAHOLM.

Laholms FK:s målvakt Rasmus Lundgren fick rött kort efter matchen mot Råå. Nu har han fått sin avstängning. Han får inte deltaga i match fram till den 23 maj. – Ett orimligt hårt straff, dundrar LFK:s tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Det var efter säsongens första förlust - hemmamatchen mot Råå (förlust 0-1), som huvuddomaren försökte sig på ett glatt tillrop: ”Bra jävla match!”, sade han till Lundgren.

– Jag var redan förbannad över förlusten. Jag tyckte att det var provocerande sagt av domaren. Vi förlorade med 1-0 och hade knappt ett skott på mål. ”Det var ingen bra fucking match”, svarade jag, säger Lundgren.

Då halade domaren upp det röda kortet då han uppfattade orden som riktade mot honom och hans kollegors insats.

– Han skriver i rapporten att han var en bit ifrån mig när jag sa det. Han kan lika gärna ha hört fel. Och det gjorde han. Det var klumpigt sagt men inte riktat mot domarens insats, säger Lundgren.

LFK-målvakten har varit avstängd i två A-lagsmatcher. Han missar dessutom DM-mötet mot Stafsinge och hemmamatchen mot Skene.

– Jag tycker att det känns helt jävla sjukt. Jag var besviken, uppe i varv och adrenalinet pumpade. Istället för att lugna ner mig drar domaren direkt upp det röda. De kändes jättetufft.

– Att bli avstängd i nästan en hel månad för en sådan grej är helt orimligt. Jag tycker inte att man ska klaga på domaren. Men även om orden varit riktade mot honom… I vissa lägen får nog en domare tåla att bli kritiserad också, säger LFK:s tränare Kalle Björklund.

– Jag tycker att det är otroligt och bedrövligt. Straffet är orimligt och vi är helt oförstående, fyller sportchef Peter Åberg i.

Det är svårt att hålla suget uppe.

Lundgren:

– Rodic i Hammarby jagar assisterande domaren längs hela sidlinjen och vräker ur sig hur mycket saker som helt. Han får gult kort och får spela vidare. Men jag får rött.

– Det ska vara samma regler men det bedöms ändå olika beroende på vilken nivå man spelar på, säger LFK-målvakten.

Lundgren får nöja sig med att träna ett tag till.

– Jag är avstängd från all fotboll och får inte stå i B-laget heller. Markus (Johansson) och Edvin (Mattsson) får spika igen istället.

– Det är svårt att hålla suget uppe när man inte har någon match att se fram emot på så länge. Jag får försöka att pusha laget och mina målvaktskollegor, avslutar Rasmus Lundgren.

Publicerad 15 May 2019 09:00