Glädje i LFK som besegrade Gnosjö med 2-1.

Glädje i LFK som besegrade Gnosjö med 2-1. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

LFK studsade tillbaka mot Gnosjö

Otto Nilsson matchhjälte

Laholms FK slog tillbaka Gnosjö med 2-1 på bortaplan efter ledning 1-0 i paus. – Vi gör en ganska bra match och vinner fullt rättvist, säger LFK:s tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Efter två raka förluster är LFK inne i vinnarspåret igen. Laholm tog ledningen i den första halvleken. Ett klassiskt LFK-mål där Gjenis Zeqiri tog sig runt på kanten och spelade in bollen till Rasmus Liedman som rakade kulan i nät.

– Vi har inte varit så bra på ett tag nu men nu var vi ganska bra igen. Framförallt i första halvlek. Vi skapade tre, fyra chanser till och borde haft en större ledning i paus, säger Björklund.

I andra halvlek vållade Gnosjö LFK lite större bekymmer.

– Jag förstår inte varför de andra lagen gör så mot LFK men det måste handla om någon form av respekt med tanke på vår försäsong.

– Motståndarna ligger på egen planhalva och väntar på våra misstag, och det är klart, något misstag gör man ju, säger Björklund.

Gnosjö kvitterade till 1-1 i minut 79.

– De har en lite bättre period innan sitt mål men efter 1-1 forcerar vi och gör helt rättvist 2-1.

LFK:s segermål var en fin soloprestation av Otto Nilsson, som vände bort två försvarare innan han vinklade in bollen i mål.

– Vi får faktiskt luft under vingarna efter deras kvittering. Ottos mål är en bra prestation. Båda målen är fina spelmål, säger Björklund.

Efter matchen valde LFK-tränaren att lyfta hela laget.

– Gjenis (Zeqiri) var tillbaka i gott slag. Han har haft en lite sämre period. Men jag tycker att hela laget gör en bra match. Otto och Liedman sliter hårt, vi har två 19-åringar på innermittfältet (Adam Vernersson och Lucas Ragnarsson) och backlinjen var bra.

LFK är fyra i tabellen. Tre poäng bakom serieledande Fjärås.

Under tisdagskvällen väntar kvartsfinalmöte i DM mot division 2-laget Stafsinge IF.

– Vi åker med samma trupp som spelade mot Gnosjö. Vårt A-lag består av 17, 18 jämna spelare där formen avgör vilka som startar. Mot Stafsinge lär några av dem som började på bänken senast inleda matchen, säger Björklund.

Div 3 Sydvästra Götaland

Gnosjö IF-Laholms FK 1-2 (0-1)

Mål LFK: Rasmus Liedman, Otto Nilsson

Domare: Jasin Holmegren, Norrköping

Publicerad 13 May 2019 10:33