Laholms kommun har gått ut med brev till samtliga vårdnadshavare på Våxtorpsskolan med anledning av en allvarlig och oroväckande händelse på Våxtorpsskolan i onsdags eftermiddag där en man försökte locka in skolbarn i sin bil. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

Laholms kommun har gått ut med brev till samtliga vårdnadshavare på Våxtorpsskolan med anledning av en allvarlig och oroväckande händelse på Våxtorpsskolan i onsdags eftermiddag där en man försökte locka in skolbarn i sin bil. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

”Taxiförare” försökte locka in skolbarn i bil – polis har involverats

Viktig information har gått ut till vårdnadshavare med barn på Våxtorpsskolan

LAHOLM. Skolledningen i Laholm har efter att rådslag med Polisen gått ut i brev med viktig information till vårdnadshavare med barn på Våxtorpsskolan. Anledningen är att en okänd man med en taxibil försökt att förmå barn att kliva in i hans bil.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i onsdags eftermiddag vid 13.30-tiden som händelsen inträffade vid buss- och taxihållplatsen på Våxtorpsskolan. Vid hållplatsen stod en man, bredvid en taxibil, och sökte kontakt med skolbarn i lågstadieåldern och uppmanade dem att kliva in hans bil.

Barnen lär ha blivit misstänksamma när de inte kände igen vare sig förare eller bil och valde att inte kliva in trots mannens uppmaningar, enligt brevet som gått ut till vårdnadshavare med barn på Våxtorpsskolan.

Därefter fortsatte ”taxiföraren” till nästa grupp med barn och med samma uppmaningar. Samtidigt närmade sig personal från skolan hållplatsen och då avvek ”taxiföraren” från platsen utan passagerare.

Händelsen kom till kännedom för Våxtorpsskolans personal under torsdagsförmiddagen då elever på lågstadiet berättade om vad som hänt. Därefter tog ledningen på skolan omedelbar kontakt med Barn- och ungdomskontoret på Laholms kommun och Polisen.

En polisanmälan har upprättats, och i brevet till vårdnadshavarna står det att Våxtorpsskolan ska förstärka personaltätheten vid bussarna. I brevet uppmanas också vårdnadshavarna att tala med sina barn om detta och förklara att de alltid ska kontakta skolpersonal om de upplever att något på skolan avviker från det normala.

Laholms Tidning söker företrädare för skolledningen i Laholms kommun.

Texten uppdateras

Rickard Gustafsson

Publicerad 10 May 2019 10:37