Totalt delade Laholms Sparbank ut 154 000 kronor till åtta olika föreningar.

Totalt delade Laholms Sparbank ut 154 000 kronor till åtta olika föreningar. Foto: Lars-Göran Persson

Åtta föreningar fick pengar av Laholms Sparbank

Laholms TK är tacksamma över pengar till omklädningsrum

LAHOLM. Laholms Sparbank delade under förra veckan ut sköna slantar till det lokala föreningslivet. En av flera glada mottagare var Laholms Tennisklubb som fick ta emot 30 000 kronor i bidrag till bygget av nytt omklädningsrum och toaletter.

Av
Rickard Gustafsson

Pengar ur den så kallade ”Sparbanksmiljonen” har återigen delats ut till lokala idrotts- och kulturföreningar i Laholms kommun. Den här gången var det åtta föreningar som fick ta emot totalt 154 000 kronor.

Är man föreningsmänniska vet man att det finns många hål att täta och en av dem är Håkan Bergman i Laholms Tennisklubb, som fick ett bidrag på 30 000 kronor.

Sedan 2010 har Laholms TK önskat och äskat pengar av kommunen för att få till stånd de nödvändiga faciliteterna vid tennisbanorna i Stadsparken men valde till sist att göra det själva med egna medel.

Håkan Bergman, Laholms Tennisklubb, är oerhört tacksam över bankens bidrag till bygget av föreningens nya omklädningsrum och toaletter.

Håkan Bergman, Laholms Tennisklubb, är oerhört tacksam över bankens bidrag till bygget av föreningens nya omklädningsrum och toaletter. Foto: Lars-Göran Persson

– Pengarna räcker en bit på vägen och vi försöker göra det så billigt som möjligt med ideella krafter, säger Håkan Bergman som hoppas och räknar med att omklädningsrummet står klart någon gång i mitten av maj.

Tennisklubben är väldigt glad över det positiva penningtillskottet från banken.

– Det är fantastiskt roligt. Vi är tacksamma över att banken visar sin goda vilja och stöttar det lokala föreningslivet, säger Håkan Bergman.

Förutom pengar till Laholms TK fick också sju andra föreningar ta emot checkar från Laholms Sparbank.

– Det är fantastiskt roligt att jobba i en organisation som använder delar av vinsten för att stötta det lokala föreningslivet. Det här kan vi göra tack vare våra kunder, säger bankens vd Lars-Göran Persson.

Totalt ska 1 000 000 kronor delas ut under 2019 och bankens vd uppmanar alla föreningar att skicka in bidragsansökan. Nästa gång utdelning sker från den så kallade "Sparbanksmiljonen" blir i maj och ansökningstiden pågår till den 30 april.

Här är föreningarna som fick bidrag

Ysby Hembygdsförening, 50 000 kronor

Till nytt yttertak för kyrkstallarna.

Laholms Tennisklubb, 30 000 kronor.

Till byggnation av omklädningsrum och toaletter.

Friluftsfrämjandet Laholm, 25 000 kronor.

Till takrenovering av raststuga.

Våxtorps Byalag, 20 000 kronor.

Till offentlig julbelysning.

Veinge Jaktskytteklubb, 15 000 kronor.

Till renovering av klubbhus.

Skummeslövs Badortsförening, 5 000 kronor.

Till underhållning vid föreningens midsommarfirande.

FN-förbundet och Laholm Utan Gränser (LUG), 5 000 kronor.

Till underhållning vid Vårfest i Lagagården.

Knäreds Vävstuga, 4 000 kronor

Till inköp av kontramarscher.

Publicerad 19 April 2019 06:00