Årets sommarkort hos Hallandstrafiken kostar lika mycket som ifjol.

Årets sommarkort hos Hallandstrafiken kostar lika mycket som ifjol. Foto: Monkey Business - stock.adobe.com

Samma pris på sommarresor som ifjol

Hallandstrafiken rabatterar resor för unga

LAHOLM.

Att åka tåg och buss med Hallandstrafikens ”Sommarkortet” kommer att kosta 675 kronor och gäller för alla resenärer. Är du dessutom under 20 år kostar får du extra rabatt. Dessutom kommer ”Sommarkortet” i år även finnas att köpa i mobilappen.

Av
Rickard Gustafsson

– Det blir första gången vi använder mobilappen för ett periodkort, säger Yasmine Möllerstam Henstam på Hallandstrafiken i ett pressmeddelande.

Fler och fler använder appen som sitt eget biljettkontor och mellan 15 juni och 15 augusti går det att resa hur mycket man vill på Hallandstrafikens bussar och tåg för samma pris som ifjol – 675 kronor.

Gäller på exakt samma sätt som det vanliga Sommarkortet

Tidigare år har det funnits en statlig subvention som gällt för ungdomar upp till 20 år. Den fanns dock inte med i regeringens vårbudget men Hallandstrafiken har beslutat att ändå sälja ett rabatterat ”Sommarkort” till ungdomar.

– Det kommer då att kosta 400 kr och gäller på exakt samma sätt som det vanliga Sommarkortet, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Ungdomsrabatten på ”Sommarkortet” är dessutom inte personlig utan kan användas av flera personer, dock inte vid samma restillfälle.

– Fler kan åka på samma kort. Men inte samtidigt förstås, en person per resa gäller. Men inom till exempel familjen går det ju utmärkt att dela på kortet, säger Yasmine Möllerstam Henstam.

Senare i år kommer andra periodkort att successivt att tillgängliggöras i appen när en ny app lanseras, meddelar Hallandstrafiken.

Publicerad 17 April 2019 16:57