Foto: Mostphotos

"Blir troligen avskräckta när de ser vad det kostar att ladda bilen"

INSÄNT. Kommunstyrelsen i Laholm har beslutat att Eon under 12 år ska ta över drift av Laholms kommuns laddningsstation för elfordon på Hästtorget.

För att ladda rekommenderas man att skaffa ett särskilt laddkort eller laddbricka. ”Beställ idag så har du laddkortet eller laddbrickan inom två arbetsdagar”. Ordinarie pris per kWh är mycket högre än vid de flesta andra laddningsstationer, till exempel den vid järnvägsstationen. Om man vill betala med kreditkort via webbsida är det ännu dyrare.

Turister och andra som tänkt sig att ladda sin elbil på Hästtorget och under tiden äta eller fika och kanske gå en runda i den ”lilla staden med de många konstverken” blir troligen avskräckta när de ser vad det kostar att ladda bilen på Hästtorget. Vad gör de då? De åker naturligtvis vidare där man kan ladda billigare med sitt vanliga kreditkort, med SMS, där man endast betalar normal p-avgift (som i Halmstad) eller där man inte behöver betala alls.

Kommer de tillbaka till Laholm för att försöka att kombinera laddning av sin elbil med turistande och en måltid eller fika? Knappast! Istället för att laddningsstationen på Hästtorget lockar besökare, så blir det tvärtom. Är det så som kommunstyrelsen vill att det ska bli?

Jan-Erik Mattsson

Publicerad 08 August 2019 15:09