"Alla fimpar som ligger efter trottoarer, vid utomhussoffor, husväggar skulle jag kalla nedskräpning på offentlig plats", skriver insändarskribenten. Foto: Adobestock

”På vissa platser ser det ut som i slummen”

INSÄNT. Jag läste om vilka regler som gäller för att röka i Laholm. Jag har själv varit rökare men med alla restriktioner som har införts för att få tända en cigarett blev det så besvärligt så jag slutade.

Lätt var det inte men det gick. Om det blir ännu krångligare att hitta en plats att för att ta ett bloss så kanske det blir ännu fler som tänker som jag och tänder sin sista cigg.

Nu har kommunen bestämt reglerna för att röka utomhus men alla fimpar som ligger efter trottoarer, vid utomhussoffor, husväggar skulle jag kalla nedskräpning på offentlig plats. På vissa platser ser det ut som i slummen. Ta en promenad efter Trädgårdsgatan och Östertullsgatan där finns platser som är typiska exempel. Tillsammans med cigarettpaket, snusdosor, petflaskor, papper med mera är det ingen vacker bild vi visar för turisterna och inte för oss laholmare heller.

Fd. rökare

Publicerad 07 June 2019 13:23