Laholms FK gör en tidig förändring i ledarstaben då Fredrik Johnsson lämnar och Emil Lund (bilden) kommer in.

Laholms FK gör en tidig förändring i ledarstaben då Fredrik Johnsson lämnar och Emil Lund (bilden) kommer in. Foto: Johan W Jönsson

LFK byter assisterande tränare

Hoppas på två nyförvärv i veckan

LAHOLM.

Fredrik Johnsson slutar som assisterande tränare nästan innan han hann börja. In kommer istället Emil Lund. – Det fungerade helt enkelt inte mellan mig och Fredrik. Det är ingen som går runt och surar för det. Utan vi ser framåt, säger LFK:s huvudtränare Joseph Wahlund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Mångårige LFK-spelaren Johnsson presenterades som ny assisterande tränare tidigare i vintras. Nu har han dock slutat och ersatts.

– Det stämde inte riktigt mellan mig och Fredrik. Jag gör ingen stor sak av det. Det är inga hard feelings, säger Wahlund.

Ni skiljdes åt i samförstånd?

– Nja, det blev så i alla fall.

Fredrik Johnsson:

– Jag vill inte göra en höna av en fjäder. Det sista jag vill är att ha någon pajkastning i tidningen, för jag hyser den största respekt för Peter Åberg och för LFK som förening. Men jag lämnar inte i samförstånd med Joseph. Men nu är det som det är och jag önskar laget och föreningen stort lycka till kommande säsong.

Du vill inte kommentera varför du lämnar?

– Den kommentar jag lämnat räcker gott och väl, fortsätter Johnsson, utan att verka det minsta bitter.

In i rollen som assisterande tränare kommer istället Emil Lund. Moderklubben heter Trönninge IF. Via spel i Halmstads BK:s junior- och utvecklingslag hamnade Lund i Unnaryd och sedan Sennan med spel i trean respektive elitfyran. Han återvände hem till Trönninge IF och var spelande tränare i moderklubben 2017. Han är även ungdomstränare i TIF.

– Emil var ett bra alternativ. Vi känner varandra väl. Vi vet var vi har varandra och jag vet att jag kan lita på honom på samma sätt som jag hoppas att Peter (Åberg) kände att han kunde lita på mig, säger Wahlund.

– Emil kommer kunna bidra på ett bra sätt till gruppen, precis som Fredrik kunde. Det känns positivt, fortsätter LFK-tränaren.

LFK hoppas inom kort kunna göra klart med två nyförvärv. Jasmin Barusic, senast IS Halmia, provtränar med LFK. Han är en dokumenterad målskytt och den anfallare LFK eftertraktat.

Dessutom förväntas Leikins innermittfältare Endrit Mazreku skriva på i dagarna.

– Endrit är en bolltrygg mittfältare, mer defensiv än offensiv. Vi hoppas så klart på Jasmin, men ingenting är klart än, avslutar Joseph Wahlund.

Publicerad 14 January 2020 16:52