Kitty Korda gjorde ett bra sammandrag för Våxtorp/Halmstad i division 1.

Kitty Korda gjorde ett bra sammandrag för Våxtorp/Halmstad i division 1. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Kryss för Våxtorps damer

Stenhårt i en mycket jämn tabell

VÅXTORP.

Våxtorps BoIS damer fick med sig en poäng från sammandraget i Gråbo där Lekstorps IF arrangerade. Det var mycket nära seger i den inledande matchen mot Mariedal IK.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det började mycket bra! Vi gick fram till en 4-1-ledning efter två singelvinster var av Kitty Korda och Nora Bagner Nielsen, säger VBoIS lagledare Jan-Erik Eriksson.

Lisa Johansson tappade dock båda sina singlar. Därför var det 4-2 till VBoIS innan dubbeln.

– I dubbeln ställde vi upp med Kitty och Indra Andersson. De förlorade tyvärr stort, berättar Eriksson.

Nora Bagner Nielsen utökade VBoIS ledning till 5-3 efter dubbeln då hon tog sin tredje singelvinst. Efter det var det dock stopp för Våxtorp.

Kitty Korda förlorade en stenhård femsetare mot Alice Nilsson med 11-9 i femte set. Sedan förlorade Indra Andersson den avslutande matchen mot Hedda Husrem med 3-1 i set.

– Därmed blev slutställningen 5-5. Det var jag inte nöjd med. Men bra insatser av Nora Bagner Nilsen och Kitty Korda tog vi med oss, säger Eriksson.

Den andra matchen mot Råå BTK blev en riktig plattmatch för VBoIS. Det blev förlust med 6-1. Enda singelvinsten tog Nora Bagner Nielsen mot Sofia Eriksson (11-9, 11-6 och 11-8).

– Inget stämde för oss! Men heder åt Råås tjejer som var superladdade och ville ha revansch efter vår seger i höstas. Våra spelare tog kanske för lätt på den här matchen. Det är stenhårt i tabellen, säger Eriksson.

Våxtorp/Halmstad är trea i tabellen med åtta poäng. Även tvåan, fyran och femman har åtta pinnar. Linné/Partille leder på full pott (16).

I division 2 Södra arrangerade Våxtorp/Halmstad det senaste sammandraget. Det blev två oavgjorda matcher. 5-5 mot Oskarshamns BTK och 5-5 mot Malmö IF.

Även division 2-laget är trea med sju inspelade poäng. Kågeröd leder på nio pinnar.

Publicerad 14 January 2020 11:06