Maja Ljungberg är årets spelare i Laholms kommun 2019.

Maja Ljungberg är årets spelare i Laholms kommun 2019. Foto: Johan W Jönsson

Ljungberg dominerade i ett dominant LFK

Hon är årets spelare i Laholms kommun

LAHOLM.

Maja Ljungberg är årets spelare i Laholms kommun. Innermittfältaren har dominerat i Laholms FK:s seriesegrande lag. – Det känns så klart skitkul att få den här utmärkelsen!, säger Ljungberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms Tidning har utsett årets spelare i kommunen sedan urminnes tider. Idel profiler har prisats genom åren. Ifjol när tidningen var vilande efter konkursen delades priset istället ut som Laholms Sparbanks årets spelare. 2018 års främsta spelare var Julia Olsson och Jesper Wennström, båda LFK.

– Att just jag skulle få priset var inget jag kände på mig. Vem som helst i laget kunde fått det egentligen, säger Ljungberg ödmjukt.

23-åringen stod för såväl flest mål som assist i LFK under året. Elva baljor blev det i division 2 från innermittfältspositionen. Ljungberg var ofta den spelare det hände mycket kring offensivt. Med sitt kraftfulla spel och sina djupledslöpningar öppnade hon upp för sina medspelare.

– Jag är dålig på att säga bra saker om mig själv. Men visst har det gått bra. Samtidigt har det ju gått bra för hela laget.

Något speciellt du känner att du utvecklat inför och under den här säsongen?

– Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Det är inget speciellt jag tänker på. Men jag har haft en mer fri roll i år och det har jag kunnat ha tack vare att jag kan lita på min innermittfältskollega Julia (Olsson).

Hur tycker du att säsongen varit i stort för laget?

– Peter (tränare Åberg) har lyft laget. Alla har varit så bra som vi kan vara. Det gick bra från start och sedan rullade det på. Vi hade ju i princip samma lag som ifjol. Men vi blir mer och mer samspelta och nu vet alla sin roll på planen och alla tror på det de ska göra.

– Bakåt har det varit jättestabilt. Det har känts väldigt tryggt. Framåt kan det hända mer. Vi har ofta haft ett stort bollinnehav men vi behöver variera vårt spel mer och komma till ännu fler lägen. Men det kommer.

LFK gick obesegrade genom säsongen och vann serien en poäng före Halmstads BK.

– Det var helt underbart att vinna serien! Jag har spelat i tvåan med LFK i sex, sju år. Så det känns som en lättnad, att det var på tiden att vi tog klivet upp.

Gjenis Zeqiri och Maja Ljungberg, båda LFK, var bäst 2019.

Gjenis Zeqiri och Maja Ljungberg, båda LFK, var bäst 2019. Foto: Johan W Jönsson

Hur kommer ni att klara er i division 1?

– Det är svårt att säga. Det är många nya lag. Men jag tror att vi har möjligheter att etablera oss som division 1-lag. Vi får ta en match i taget bara. Det fungerade bra i år.

Hur ser du på din egen framtid som fotbollsspelare?

– Det är klart att jag vill utvecklas och bli bättre hela tiden. Det ska bli kul att testa på spel ett steg högre upp. Samtidigt spelar jag för att det är roligt. Jag har svårt att se mig någon annanstans än i LFK men dyker det någon gång upp ett erbjudande från ännu högre nivå så får jag ta ställning till det då.

Maja började spela fotboll som fem-, sexåring. När hon var 13, 14 år gjorde hon debut i LFK:s andralag. Hon har aldrig spelat någon annanstans än i LFK.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

– Jag gillar inte att prata om mig själv. Men jag har nog ganska bra speluppfattning. Det är väl det. Jag har hyfsad teknik också. Sedan är jag ganska fysisk i mitt spel och tar för mig. Men det gör alla i vårt lag.

Vad behöver du jobba med?

– Jag kan bli bättre i alla delar och det behöver hela laget bli nu när vi gått upp en division.

Får Maja själv bestämma årets spelare låter hon Julia Olsson och Alicia Svensson dela på utmärkelsen.

– Min innermittfältskollega Julia har gjort en ny bra säsong. Alicia är viktig för laget. Hon pushar och driver på – en riktig lagkapten, avslutar Maja Ljungberg.

Maja Ljungberg

Ålder: 23

Bor: Laholm

Från: Laholm

Klubb: Laholms FK

Moderklubb: Laholms FK

Tidigare klubbar:

Familj: sambon Emil Jönsson

Yrke: brevbärare

Favoritlag: Arsenal (går inte så bra nu men hela min familj håller på Arsenal)

Favoritspelare: Messi

Viktigast på julbordet: köttbullar

Minst viktigt på julbordet: sill

Publicerad 24 December 2019 09:01