Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Sarah Bernshed

Stellan Sturesson: "Kan C ha gjort det bara på jäkelskap?"

KRÖNIKA.

En tanke: Men hörni. Jag tänker och funderar. Centerpartister är oftast hyggliga prickar - eventuellt förutom Eskil Erlandsson då - så det kan väl ändå inte vara på jäkelskap som de tvingat Löfven att lyda deras krav för att få fortsätta det viktigaste av allt för en socialdemokrat: att regera?

Av
Stellan Sturesson

Men att i en begynnande lågkonjunktur slopa värnskatten, en skatt som bara höginkomsttagarna betalar - ja, det verkar ju inte vara så där alldeles begåvat tänkt. Det tycker tydligen inte S-väljarna heller. Så funderar jag: tänk om Annie Lööf och kamraterna är så utstuderat smarta att de medvetet velat göra bort regeringen! Men nej, så taskiga kan de väl ändå inte vara? Väl..?

Så skört: Så tänker jag på människans skörhet och förgänglighet. Paret i 70-årsåldern är på väg från hemorten Lund på E-sex. Kanske för att hälsa på barn och barnbarn ;kanske för att ha en heldag på Gekås. Deras samtal om vardagligheter blir tvärt avbrutet. En smäll i sidan av en medtrafikant strax före Mellbystrandsavfarten och någon sekund senare tar livet slut för båda. Olyckan skulle inte kunna hända. Men den hände. En slump och två utplånade liv.

Äntligen: Så får Hasslöv och Östra Karup äntligen, efter snart 40 års kamp, sin gemensamma gång-och cykelväg. Till senaste fullmäktige fanns pengar avsatta till 2021 för att bygga vägen och därmed få bort den livsfarliga cykelsträckan. Politiskt drivande i kampen har varit skummeslövsbon Bo Tengqvist, S, som inte sparat någon möda för att få till stånd cykelvägen. Han har till och med uppträtt i fullmäktige och på andra håll med en tröja med texten JA! GC-väg Hasslöv- Östra Karup för att övertyga sin omgivning!

Märkligt: Vissa företeelser är underliga. Som att det finns 870 000 personer i Sverige som bara har ett så kallat samordningsnummer. De kan verka och leva här utan att vara folkbokförda. Hälften av dem har fritt tillträde till arbetsmarknaden utan att vi har en aning om vilka de är. Gränspolisen och Skatteverket har slagit larm om att Sverige helt tappat kontrollen över vem som befinner sig innanför vår gränser. Ett parallellsamhälle som växer.

Det är Sverige år 2019, i vårt strängt organiserade land!

:-) Önskeklappar Julen närmar sig dag för dag. Maj, fyra år, fick frågan av tomten på plats i Norrvikens Trädgårdar vad hon önskade sig i julklapp. Svaret blev snabbt: - Köttbulle! Och en lillasyster...

Det är bra med folk som vet vad de vill!

Wow! Vem? Nu vet vi vem som inte tog skolmöbelbeslutet. Det var inte utbildningschefen och det var inte ordföranden i barn- och utbildningsnämnden. Bra så långt, men vem i hela världen var det då..?

Publicerad 09 December 2019 09:25