Anthony Duric, till vänster, Theo Palm, Felix Bodén och Tintin Runesson bärgade tillsammans bronset. Coachade gjorde Robert Tegel.

Anthony Duric, till vänster, Theo Palm, Felix Bodén och Tintin Runesson bärgade tillsammans bronset. Coachade gjorde Robert Tegel. Foto: Privat

Tintin från Skummeslövsstrand tog EM-brons i karate

”Det var en sjukt mäktig känsla att stå på prispallen”

LAHOLM. Tintin Runesson från Skummeslövsstrand kämpade till sig ett brons när karate-EM ägde rum i San Fernando i södra Spanien i slutet av november.

Av
Mikael Gamm

17-åringen från Nikado Karateklubb i Laholm, var en av fyra i det lag som knep bronset. Medaljerna bärgades i klassen kadett, som är för 16-17-åringar.

– För mig var det stort att bara vara med på en så här stor tävling. Det är något som jag strävat efter i hela mitt liv, säger han och fortsätter:

– Och att sedan ta brons känns helt underbart. Det var en sjukt mäktig känsla att stå på prispallen när folk från olika länder kollade.

Tintin åkte hem från Spanien med en medalj i bagaget.

Tintin åkte hem från Spanien med en medalj i bagaget. Foto: Privat

Resan började redan vid sju års ålder, och i dag tränar Tintin fyra till fem gånger i veckan.

– Jag utvecklas av varje träning. Det bästa med karate är att man blir väldigt disciplinerad och lär sig otroligt mycket både inom det fysiska och det psykiska, säger han.

Tintin Runesson tränar till vardags i Nikado Karateklubb.

Tintin Runesson tränar till vardags i Nikado Karateklubb. Foto: Privat

Publicerad 08 December 2019 07:00