Veingegänget har varit flitigt. De lämnade över en stor laddning stickat till barnterapin på Halmstad sjukhus. Christine Hellman Roos och Michael Kleman tog emot donationen.

Veingegänget har varit flitigt. De lämnade över en stor laddning stickat till barnterapin på Halmstad sjukhus. Christine Hellman Roos och Michael Kleman tog emot donationen. Foto: Johan W Jönsson

Nu har sjukhuset fått första leveransen stickat av veingegänget

”Jätteviktigt att kunna ge uppmuntran i allt det tråkiga”

VEINGE.

I våras började ett gäng damer sticka tillsammans på biblioteket i Veinge. Nu har de fått ihop en ansenlig mängd kramdockor, mössor, sockar och filtar. Hela lagret lämnades över till avdelning 62 på Halmstad sjukhus. Där får barnen på barnterapin glädje av det stickade.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Gänget träffas genom SPF seniorerna Tjärby och Veinge. Tanken var redan från start att skänka det som framställs till välgörande ändamål. Nu har den första laddningen skänkts bort.

– Det känns bra att kunna glädja andra. Det är många äldre som stickar och virkar, men var ska man göra av allt?, frågar sig initiativtagaren Berit Johannesson.

Svaret på frågan blev att skänka till sjukhuset i Halmstad.

– Men det fanns vissa krav – att det skulle vara flamsäkert, tvättbart och allergitestat. Det har vi sett till att allt är. Jag vet inte exakt hur mycket vi lämnade in, men det var ganska många alster.

Berit Johannesson och Christine Hellman Roos vid de alster som framställts.

Berit Johannesson och Christine Hellman Roos vid de alster som framställts. Foto: Johan W Jönsson

Bland det stickade fanns mössor, filtar, sockar och flera kramdockor.

– Barnen som är här har till exempel diabetes, cancer, har opererat bort halsmandlarna eller gjort någon annan operation. Detta bli som en liten extrapresent till de som har det jobbigt, säger Christine Hellman Roos på avdelning 62.

– Det är inte så ofta vi får donationer. Framförallt inte av det här slaget, men det händer. Att någon gör en insamling för att få hit en clown och så, fortsätter Hellman Roos.

Vad betyder det för barnen?

– Det är jätteviktigt att kunna ge uppmuntran i allt det tråkiga. När man dessutom kan lämna över något sådant här känns det extra bra eftersom att det finns en tanke och känsla bakom, säger Hellman Roos.

Veingegänget fortsätter att jobba vidare och lovade att återkomma med en ny laddning om några månader.

– Vi behöver ha något att göra med händerna. Kan vi samtidigt skänka glädje åt andra är det dubbel vinst, avslutar Berit Johannesson.

Christine Hellman Roos på barnterapin var glad över donationen. Extra förtjust var hon själv i en mysig filt.

Christine Hellman Roos på barnterapin var glad över donationen. Extra förtjust var hon själv i en mysig filt. Foto: Johan W Jönsson

Publicerad 06 December 2019 11:55