Mats Kjellberg var inte nöjd med sin egen insats i sammandraget där Laholms BTKS mötte Kungsbckas två lag som är etta och tvåa i serien.

Mats Kjellberg var inte nöjd med sin egen insats i sammandraget där Laholms BTKS mötte Kungsbckas två lag som är etta och tvåa i serien. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Laholm och Våxtorp kammade noll

Inga poäng i det andra sammandraget i bordtennisens division 3

LAHOLM/VÅXTORP.

Det andra sammandraget i bordtennisens division 3 blev ingen höjdare för kommunens representanter. Både Laholm och Våxtorp förlorade båda sina matcher.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms BTK Serve inledde mot Kungsbacka BTK B2. Det blev förlust med 8-2.

– Men hade starten varit bättre - både jag och Janne (Isaksson) hade 2-0 i set i våra första matcher men förlorade med 3-2 - så kanske vi hade kunnat få med oss någon poäng, säger LBTK:s spelande lagledare Mats Kjellberg.

Andra matchen spelade LBTKS mot Kungsbackas andra lag i serien - B1. Det blev förlust med 8-3.

– Janne (Isaksson) och Erik (Nilsson) gjorde några riktigt bra matcher. Janne vann två - alla han spelade - och Erik en av två. Han förlorade en mycket jämn femsetare mot en riktigt bra spelare, säger Kjellberg.

Gustav Pärsén gjorde debut i division 3.

– Gustav gjorde också mycket bra ifrån sig och lyfte sig jämfört med spelet i den inledande lagmatchen. Det kan, av förklarliga skäl, ha varit lite nerver inblandat, säger Kjellberg och fortsätter:

– För egen del så gör jag tyvärr en ganska dålig andramatch spelmässigt. Sammanfattningsvis så är jag nöjd med laget. Alla kämpade bra och gjorde sitt bästa. Minst nöjd är jag med mig själv. Jag tränar för lite och är därför tyvärr för ojämn.

I Laholms lag spelade Jan Isaksson, Mats Kjellberg, Gustav Pärsén och Erik Nilsson. LBTKS är sexa i tabellen med en poäng efter fyra matcher. Kungsbacka B1 leder på full pott (åtta pinnar) före B2-laget på fem inspelade poäng.

Dubbla förluster blev det även för Våxtorps BoIS i division 3 SSÖ. 8-4 i baken mot Lund C2. Det var bara spelande tränaren Niklas Rönningborn som tog sina tre singlar plus dubbeln ihop med vikarien Hans Albertsson (normalt i BoIS andralag).

8-4 blev det även mot Rekord C. Rönningborn tog sina två singlar samt dubbeln ihop med Albertsson. Dessutom tog Manno Andersson en singelseger i raka set.

I Våxtorps lag spelade Johnny Eriksson, Manno Andersson, Hans Albertsson och Niklas Röningborn. VBoIS är femma i tabellen med sina tre poäng. Klippan leder på sex inspelade pinnar.

Publicerad 03 December 2019 12:32