Hishultskolan blev tvåa i en tävling arrangerad av Håll Sverige rent. Priset var biobiljetter.

Hishultskolan blev tvåa i en tävling arrangerad av Håll Sverige rent. Priset var biobiljetter. Foto: Johan W Jönsson

Hishultsskolan prisad för ”skräp-pant”

Vann andrapris i tävling

HISHULT.

När ”Håll Sverige rent” anordnade tävling slutade Hishultsskolan i Laholms kommun på andraplats. För sin idé prisades eleverna med bio, popcorn och dricka. Det var exalterade elever som fick se film på skoltid.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Organisationen Håll Sverige rent kämpar för ett skräpfritt Sverige. Just den tävling som Hishultsskolan var med i gick ut på att komma på något som ska få folk att slänga mindre skräp i naturen.

– Vår idé var att ordna skräp-pant. Liknande som den som finns för burkar och pet-flaskor, men att man då istället pantar sitt skräp samtidigt som man tjänar pengar på det, berättar Maria Albrektson, lärare på Hishultsskolan.

Idén verkar ha fallit juryn i smaken. Skräp-pant-förslaget renderade i en andraplats. Priset var biobiljetter till skolan.

– Mikael (Bengtsson) på biograf Maxim ställde upp och öppnade bion för oss under skoltid. Dessutom sponsrade Majblomman i Hishult och Hishults Sparbank med popcorn och dricka till alla elever, fortsätter Albrektson.

Vilken film det blev? Det var Familjen Addams som visades på vita duken - den bisarra familjen har för första gången blivit tecknad långfilm.

Exalterade elever väntar på att Familjen Addams ska dra igång.

Exalterade elever väntar på att Familjen Addams ska dra igång. Foto: Johan W Jönsson

Publicerad 03 December 2019 13:00