Den dömde helsingborgaren förekommer inte mindre än 72 gånger i belastningsregistret. Och det var innan den aktuella domen där han dömdes för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Den dömde helsingborgaren förekommer inte mindre än 72 gånger i belastningsregistret. Och det var innan den aktuella domen där han dömdes för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Foto: LT/Arkiv

Notorisk rattfyllerist dömd till fängelse

Togs av polis på Industrigatan i Laholm

LAHOLM.

Påverkad av amfetamin och morfin stoppades den 61-årige bilföraren av en polispatrull på Nyby industriområde i somras. Nu har dom fallit i Halmstads tingsrätt och mannen, som har 72 punkter i belastningsregistret, straffas med en månads fängelse för rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i slutet av juli som en patrull från Laholmspolisen noterade den 61-årige mannens framfart när han kom körande på Industrigatan i Laholm.

Polisen stoppade bilen och konstaterade att mannen var narkotikapåverkad och saknade körkort. Efter beslut om husrannsakan fann patrullen tre knivar, en placerad under förarsätet och två låg i handskfacket.

I förhör berättade den 61-årige helsingborgaren att han lovat en kompis att hämta en bil i Laholm. Dagen innan hade han tagit både amfetamin och morfin men vittnade om att han kände sig fullt kapabel att köra från Helsingborg.

Körkort har mannen inte haft på åratal och han har dömts vid flera tidigare tillfällen för olovlig körning.

I polisförhöret erkände helsingborgaren att knivarna var hans, men väl i rätten hade han ingen aning om vem de tillhörde. Enligt tingsrätten är det inte bevisat att mannen hade kännedom om knivarna och rätten ogillade den åtalspunkten.

Tingsrätten konstaterar dock att 61-åringen är en återfallsförbrytare av rang. Han förekommer i 72 avsnitt i belastningsregistret och har under 2019 dömts för grov olovlig körning vid fyra tillfällen och rattfylleri vid två tillfällen. Båda gångerna resulterade straffet i en månads fängelse.

Även den här gången blev domen en månads fängelse.

Publicerad 02 December 2019 11:16