Caprifolens voltigeklubb får ta del av övrigt bidrag när Kultur- och utvecklingsnämnden delar ut pengar i andra vändan.

Caprifolens voltigeklubb får ta del av övrigt bidrag när Kultur- och utvecklingsnämnden delar ut pengar i andra vändan. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

De får ta del av övrigt bidrag

Extraslantar ger ännu fler chansen

LAHOLM.

Laholms GK, Caprifolens voltigeförening och Ysby hembygdsförening tilldelas övrigt bidrag. Det har kultur- och utvecklingsnämnden beslutat. Kun skjuter också till ytterligare slantar, vilket gör att även andra föreningar, som redan ansökt, har chans att få bidrag.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Ysby hembygdsförening får 142 000 kronor till renovering av Kyrkstallarna i Ysby, Caprifolens voltigeklubb får 28 000 kronor till en ramp för handikappanpassning och Laholms golfklubb får 118 000 kronor för att tillgänglighetsanpassa sin anläggning.

– Golfklubben ska anpassa sin nya äventyrsbana och göra den tillgänglig för långt fler. Till exempel för rullstolsburna och människor med olika former av synnedsättning, säger kultur- och utvecklingschef Andreas Meimermondt.

Kun redovisar ett överskott på 600 000 kronor. Nämnden kommer därför att dela ut ytterligare slantar till de föreningar som redan sökt övrigt bidrag.

– Vi har tagit ett beslut i nämnden, att upp till 600 000 kronor kan vi tänka oss att lägga i övrigt bidrag. Vi har återremitterat det ärendet till tjänstemännen för att titta på vilka klubbar och föreningar som tänkas erhålla bidrag, säger Kuns ordförande Ove Bengtsson (C).

Det är bara de föreningar som tidigare sökt bidrag och blivit nekade som kan få pengar nu. Några nya ansökningar tas inte emot.

16 december tar nämnden beslut om vilka föreningar som får ta del av pengarna som skjutits till.

– Det är inte ofta man kan göra så här. Vi har inte så mycket pengar i budgeten för övrigt bidrag. Vi vet att varje år är det återkommande att föreningar och klubbar söker bidrag. Då menar vi att om vi har de här pengarna så kan vi väl se till att de som verkligen behöver får ta del av dem.

– Vi vill slå ett slag för ungdomsverksamheten – att klubbarna lägger tid och kraft på att få så många ungdomar som möjligt i aktivitet. Detta kan vara ett sätt för oss att bidra, så att man slipper att springa och leta andra inkomstkällor, avslutar Ove Bengtsson.

De har chans att få ta del av övrigt bidrag:

Knäreds forskarring & hembygdsförening, 82050 kronor

Skottorps IF, 50000 kronor

SK Stimmet, 5200 kronor

Knäreds IK, 82645 kronor

Laholms skytteförening, 132000 kronor

Caprifolens voltigeklubb, 14000 kronor

Våxtorps BoIS, 10000 kronor

Hasslövs hembygdsförening, 33000 kronor

Genevad/Veinge IF, 33625 kronor

Hasslövs IS, 75000 kronor

La Petit boule, 60000 kronor

Ysby BK, 243619 kronor

Publicerad 02 December 2019 17:23