Liv Jagrell och hennes band Liv Sin är aktuella med nytt album och turné.

Liv Jagrell och hennes band Liv Sin är aktuella med nytt album och turné. Foto: Post-Mortem Photography

Jagrell släpper nytt album och åker på turné med sitt band Liv Sin

LT fortsätter att följa hårdrockaren från Laholm

STOCKHOLM.

Hårdrockaren Liv Jagrell, ursprungligen från Laholm, är aktuell med nytt album och Europaturné med sitt band Liv Sin. Nyligen var Liv och hennes band på besök i Laholm i samband med en spelning på Malmöfestivalen.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Liv Jagrell bor numera i Stockholm dit hon flyttade via Göteborg. Hon lämnade Laholm 2002 för att kunna satsa mer på musiken. Liv Sin kom med sin första platta i april 2017. Förra våren kom en halvakustisk EP. Det nya albumet heter Burning Sermons.

– De trogna lyssnarna kommer delvis att känna igen sig. Vi har arbetat med producenten Emil Nödtveidt från Deathstars för att utveckla vår musik, säger Jagrell och fortsätter:

– Deathstars arbetar mer med elektronisk musik och i och med det här samarbetet har vi också fått in det elektroniska mer. Men de som gillar klassiska hårdrocksriff blir inte besvikna.

Under sensommaren och inledningen av hösten väntar en del Sverigespelningar för Liv Sin. Det nya albumet kommer i början på september och i oktober väntar turné i Spanien.

– Det finns bra bokare i Spanien och de gillar rock där. Det finns gott om städer och hårdrocksklubbar. Det är en bra marknad för oss, förklarar Jagrell.

Turnén fortsätter sedan förmodligen i andra länder.

– Vi ska troligtvis vidare till Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Kanske England också men där är det lite svårare.

Liv Jagrell - hårdrockaren från Laholm.

Liv Jagrell - hårdrockaren från Laholm. Foto: Post-Mortem Photography

Liv är uppväxt i Laholm. Gymnasiet spenderades dock på estetisk linje på Suregymnasiet i Halmstad. 2002 flyttade Jagrell till Göteborg och 2004 vidare till Stockholm.

LT uppmärksammade den nu 39-åriga Liv för första gången då hon var 14 år gammal.

– Då hade jag mitt första band. Sisters of Kali. Det var hårdrock redan då. Jag var dock inte lika bra som jag är nu. Förhoppningsvis har man utvecklats lite. Men visst var det absolut hårdrock, skrattar Jagrell.

Till yrket är Jagrell djursjukvårdare på regionsdjursjukhuset i Stockholm.

– Djur är ett annat intresse för mig. Jag är även lite PT och instruktör. Träning har också alltid intresserat mig.

Hur kombinerar du dina arbeten med musiken?

– Jag jobbar inte heltid. Arbetet på djursjukhuset är faktiskt det första fasta jobbet jag haft. Med mitt förra band Sister Sin turnerade vi så mycket att det inte gick ha ett fast jobb vid sidan om musiken. Med Liv Sin har vi inte kommit så långt än.

Jagrell när en dröm om att någon gång kunna försörja sig på musiken.

– Det är klart att man önskat att man kunde livnära sig på musiken någon gång. Men det är få förunnat. Jag älskar mitt arbete med djuren men det hade varit bättre att jobba när man har tid och kraft. Det är ganska jobbigt att åka iväg och jobba när man kommit hem från spelningar men jag trivs med det jag gör och då orkar man.

Liv Sin består av: Liv Jagrell (sång), Per Bjelovuk (trummor), Patrick Ankermark (gitarr), Chris Bertzell (gitarr) och Tommie Winther (bas).

Lite om Liv Jagrell:

Ålder: 39

Bor: Stockholm

Från: Laholm

Familj: sambon Per, katten Sharma

Yrke: djursjukvårdare, musiker

Aktuell: släpper nytt album och åker på turné med sitt band Liv Sin

Publicerad 24 August 2019 00:00