Inte mindre än fem motorsågar stals i olåsta byggnader på två olika adresser i Putsered, utanför Knäred.

Inte mindre än fem motorsågar stals i olåsta byggnader på två olika adresser i Putsered, utanför Knäred. Foto: Adobe Stock

Motorsågar byte i stöldrajd på två gårdar

Inbrott på två gårdar i Putsered

KNÄRED.

Både garaget och ekonomibyggnaden, på två respektive adresser i Putsered, stod olåsta. Jackpot för tjuvarna som fick med sig flertalet verktyg och maskiner, däribland totalt fem motorsågar.

Av
Rickard Gustafsson

Två gårdar i Putsered, öster om Knäred, har under onsdags- eller torsdagsdygnet fått påhälsning av verktygstjuvar. Fastighetsägarna uppger i polisanmälan att deras byggnader stått olåsta, vilket gjorde det ännu lättare för tjuvarna att kliva in och stjäla vad de ville ha.

På den ena gården stals två motorsågar, tre skruvdragare, slipmaskin och vinkelslip ur en ekonomibyggnad som angränsade till fastighetsägarens bostad. Tjuvarna stal även en skottkärra, vilken polisen misstänker ha använts vid bortforslingen av stöldgodset.

På gård nummer två var det ett garage som tömdes. I anmälan uppges tre motorsågar och en mutterdragare ha stulits.

Tidpunkterna för de två stölderna spänner över måndag-torsdag den här veckan och polisen misstänker att det är samma gärningspersoner som är inblandade och tror att stölderna ägde rum under natten till torsdag.

Publicerad 23 August 2019 12:50