Laholmaren blev bestulen på sina personuppgifter efter ett internetköp. Bedragaren försökte därefter ta ett lån på 130 000 kronor i laholmarens namn. Bedrägeriet misslyckades dock.

Laholmaren blev bestulen på sina personuppgifter efter ett internetköp. Bedragaren försökte därefter ta ett lån på 130 000 kronor i laholmarens namn. Bedrägeriet misslyckades dock. Foto: Rickard Gustafsson

Laholmare utsatt för sexsiffrigt bedrägeriförsök

Bedragaren stal identiteten och försökte ta lån på 130 000 kronor

LAHOLM. Bedragare har försökt att blåsa en laholmare i 80-årsåldern på sexsiffrigt belopp genom att använda mannens identitet för att ta ett lån. Lyckligtvis hann laholmaren stoppa bedrägeriförsöket i tid.

Av
Rickard Gustafsson

Laholmspolisen har efter en färsk polisanmälan inlett en förundersökning om brott efter att en laholmare i 80-årsåldern råkat ut för en identitetsstöld.

Uppgifterna är ännu knappa, men laholmaren ska enligt polisen först ha lockats av att köpa varor på nätet efter att han sett en annons. Problemet var att annonsen bara var bluff, orkestrerad av en bedragare.

Polisen uppger att köpet genomförts och att laholmaren betalat 13 320 kronor. Bedragaren ska därefter ha använt sig av de personuppgifter laholmaren lämnat och därefter försökt att ta ett lån i dennes namn på 130 000 kronor.

Lånet beviljades dock aldrig av långivaren då laholmaren anade ugglor i mossen och lyckades avvärja situationen.

Publicerad 23 August 2019 12:15