Laholmspolisen har ännu en gång tagit emot en anmälan om dieselstöld. Den här gången vittjade bränslsetjuvarna en dieseltank i Öringetrakten på upp emot 1 500 liter.

Laholmspolisen har ännu en gång tagit emot en anmälan om dieselstöld. Den här gången vittjade bränslsetjuvarna en dieseltank i Öringetrakten på upp emot 1 500 liter. Foto: Adobe Stock

Upp mot 1 500 liter diesel stals från gård

Tjuvar bröt upp låst bränsletank

LAHOLM. Dieseltjuvar kan ha kommit över upp mot 1 500 liter efter en rajd mot en bränsletank på en gård i Öringetrakten. Laholmspolisen har i nuläget inga spår efter gärningsmännen.

Av
Rickard Gustafsson

Laholmspolisen har ånyo tagit emot en anmälan om dieselstöld i Laholms kommun. Den aktuella stölden ska skett någon gång mellan den 13 och 20 augusti på en gård i trakterna kring Öringe.

Gårdsägaren uppger att bränsletanken var låst och att dieseltjuvarna lyckats bryta upp låset och därefter tömt tanken på dess innehåll.

Hur mycket dieseltjuvarna kom över är inte fastslaget men volymen kan uppgå till närmare 1 500 liter. Laholmspolisen välkomnar allmänheten att lämna tips och information, på 114 14, som kan leda till att brottet klaras upp.

Publicerad 22 August 2019 11:24