Fordon i både Våxtorp och Mellbystrand utsattes under helgen för inbrott och inbrottsförsök.

Fordon i både Våxtorp och Mellbystrand utsattes under helgen för inbrott och inbrottsförsök. Foto: Adobe Stock

Våg av fordonsinbrott under helgen

Polisens uppmaning ”Lämna aldrig värdesaker i bilen”

MELLBYSTRAND/VÅXTORP. Laholmspolisen har påtalat det dussintals gånger och gör det igen. ”Lämna aldrig värdesaker i bilen”. Under den gångna helgen fick flertalet bilägare oönskade besök av kriminella aktörer.

Av
Rickard Gustafsson

Helgens fordonrelaterade brottslighet började redan under fredagen när tjuvar försökte bryta sig in i en husbil som stod parkerade i Hårsabäck, utanför Våxtorp.

Husbilsägaren upptäckte kraftiga brytmärken på bodelsdörren. Så kraftiga att låset var helt förstört och ägaren inte kunde ta sig in i fordonet. Enligt den preliminära polisanmälan tros dock inget vara stulet.

Under lördagen utsattes en bil som stod parkerad på Södra Strandvägen i Mellbystrand. Tjuven hade krossat en ruta på fordonet och kom över plånbok, körkort, bankkort, försäkringsbesked och ett USB-minne. Fordonet tillhörde en dansk turist.

På helgens sista dag var det återigen Mellbystrand och en bil parkerad vid Hökafältet som drabbades. Ägaren hade korttidsparkerat och på mindre än en kvart hade tjuven krossat sidorutan och lagt beslag på en handväska som låg i kupén.

Bland stöldgodset fanns plånbok, körkort, kreditkort och passhandlingar. De bestulna är bosatt i Laholm och Halmstad.

Under den gångna helgen stals även en dyrbar Tesla på Måsvägen i Mellbystrand. (se länk nedan)

Publicerad 20 August 2019 00:00