Kalle Björklund slutar som huvudtränare i Laholms FK. DM-matchen mot IS Halmia blev hans sista.

Kalle Björklund slutar som huvudtränare i Laholms FK. DM-matchen mot IS Halmia blev hans sista. Foto: Johan W Jönsson

Björklund slutar som huvudtränare i Laholms FK

Tar över krisande Öster

LAHOLM.

Kalle Björklund slutar som tränare i Laholms FK. Han tar istället över ett krisande Östers IF i Superettan. – När moderklubben kallar är det svårt att säga nej. Men jag kommer inte lämna LFK helt, säger Björklund till LT.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Tabelljumbon Öster har sparkat tränaren Christian Järdler efter svaga resultat i Superettan. En trio bestående av Denis Velic, Andreas Ottosson och Kalle Björklund tar över.

– Jag ska prata med Öster och LFK för att se var jag gör mest nytta och när. Jag kommer inte att kunna vara med Öster hela tiden men det är ju bra om LFK kan få in ett namn till i ledarstaben runt herrlaget nu när det blivit så här, säger Björklund.

Det ursprungliga kontraktet mellan LFK och Björklund rivs.

– Kalle kommer att finnas tillgänglig som resurs och bollplank när tid finns. Det kommer bli en enorm press i Öster med tanke på deras prekära läge och han kommer att behöva lägga mycket av sin kraft där, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.

– Kalle har ju haft lite sådana här uppdrag och har varit scout åt Hammarby under tiden som han varit i LFK också. Vi visste att det här kunde hända men det var inget vi räknade med, säger Åberg.

– När en sådan här grej händer går det snabbt. Vi hade kunnat be Kalle respektera sitt kontrakt med oss men nu valde vi att inte göra det. Och det var som Kalle sa, hade det varit en annan klubb än Öster hade han troligtvis inte tackat ja. Han får förfrågningar hela tiden, fortsätter Åberg.

Hur känns det för er att han inte kommer vara kvar som huvudtränare säsongen ut?

– Väldigt tråkigt såklart. Men nu lät vi honom välja och då valde han att göra så här. Det är nio veckor kvar på säsongen. Spelargruppen kommer få ta ett större eget ansvar.

Kommer ni att ta in någon ersättare?

– Vi kommer lösa det internt. Vi har ett par namn som är aktuella men det är inget som blir klart på några timmar. David (assisterande tränare Silvandersson) finns kvar i sin roll och kommer få ett utökat ansvar vid träningarna. Jag kommer ta mer ansvar vid matcher och finnas med gruppen i början, avslutar Åberg.

Björklund tror att Laholm kommer klara sig bra utan honom vid rodret.

– Det tror jag absolut. Vi har lagt en bra grund under våren och spelargruppen är jätteduktig. Det finns mycket potential. LFK går en ljus framtid till mötes, och jag lämnar ju inte föreningen, avslutar han.

Publicerad 30 July 2019 00:00