Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Rickard Gustafsson

Stellan Sturesson: "Tyst, säj inget, men du får strandparkera"

KRÖNIKA. Självklart har folk rätt att tycka vad man vill om strandparkeringen längs vår kust. Nu e det i vart fall äntligen beslutat att det inte blir något förbud att ta bilen till böljan.

Av
Stellan Sturesson

Beslutet att kommunen knappt får ens nämna att det finns en strand att söka sig till känns lätt konstlat. I övrigt: eftersom båda parterna känner sig som vinnare, så är det väl bra. Men parkeringarna fortsätter alltså, och den framgången kan inte tas ifrån Strand för alla.

Man trodde inte det skulle hända igen, att kommunen en gång till hoppar över reglerna och gör ett otillåtet inköp, nu av möbler till den nya Glänningeskolan. Men så blev det, och nu ska processen göras om. Och bråttom är det! Ansvariga hävdar att det inte fanns tid att hålla sig till gällande lag. Det är svårt att förstå, eftersom upphandlingen rimligen kunde kommit igång så fort som byggritningarna var klara, och långt innan skolan stod halvvägs klar!

Du ser det ofta på teve. Nåt kan ha gått snett på företaget, och för att förklara och beskriva varför, så skickar cheferna fram en kommunikationschef eller liknande för att klara ut varför det blivit fel. Eller för att prata om nåt helt annat! Bekvämt och bra för direktionen, men knappast givande för oss som vill veta.

Kräv att ansvarig chef ställer upp och ger svar som också är svar!

Häromsistens sablade 700 anställda ner SAS arbetsmiljö. Det handlade om att folk kände sig mobbade; att de knappt vågade ta ledigt, och så vidare. En katastrofal nedsabling av företaget och dess miljöpolicy! Då kallas en ansvarig för informationen fram och på frågan om hur företaget ser på den nedgörande kritiken blir svaret: “Ja, det är ju mycket glädjande att våra anställda engagerar sig så kraftfullt i frågor som rör företagets arbetsmiljö!”

Tack och godnatt! Jag fattar inte hur reportern kan nöja sig med ett så meningslöst icke-svar. Kräv att ansvarig chef ställer upp och ger svar som också är svar!

Uppsnappat

Wow: ”Skit också!” säjer kanske en del lokala politiker när ansvariga för reningsverket säjer sig inte kunna garantera att det samlade bajset är luktfritt i alla lägen. Det kan bli problem för kunderna i det planerade handelsområdet. Och för affärerna där.

Gillar: Föreningen Gamla Laholm går från klarhet till klarhet. Den såg till att rådhuset öppnades för allmänheten och det blev en spännande start genom berättelserna om ett antal bemärkta sydhallänningar. Förra årets berättelser blev en succé, och den fortsätter alltså i år.

Publicerad 02 July 2019 08:09