Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson Foto: Felix Alnemark

Se upp för Kornhult/Hishult/Våxtorp i höst

Elfte omgången i den lokala fotbollen summeras

LAHOLM. Laholms FK gjorde en dålig match och förlorade mot Varbergs GIF FK med 3-0 efter samma siffror i paus. LFK:s tränare Kalle Björklund tyckte att Varberg var det bästa lag LFK mött hittills. Samtidigt var hans egna mannar inte på topp.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Men det är små marginaler. Det skiljer inte mycket mellan om man möter ett lag i botten eller ett i toppen. Det är små detaljer som avgör. Markaryd ligger sist men vi kom undan med blotta förskräckelsen mot dem, säger Björklund.

Fjärås har nu tre poängs försprång till LFK när serien vänder. Bakom kröp dessutom Anderstorp och just Varberg närmare.

Laholms damer fick kämpa för segern mot Astrio. Trots 4-0 till slut satt det hårt inne och Astrio kunde lika gärna haft 2-0 efter första 20 minuterna. LFK tuggade sig dock in i matchen som vanligt och gjorde en stabil insats avslutande 70. Elfte raka segern inkasserades och LFK leder fortsatt serien tre poäng före HBK.

Det blev inte tio raka förluster för Genevad/Veinge i division 4. I den tionde omgången kom första segern och första poängen för säsongen när Bua besegrades i ett jumbomöte. Trots underläge med 1-0 vände GIF/VIF och vann med 2-1 efter mål av Dren Berisha och Stefan Stojkovic.

– Trots alla motgångar finns det en jättemoral i laget. All den oflyt vi haft tidigare fick vi tillbaka för nu. Det var en svängig tillställning som kunde slutat 4-4, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.

Lilla Tjärby tog tredje raka segern när Rinia besegrades med 4-2. LTIK hade 3-0 och stod för en av de bättre halvlekarna i år under den första delen av matchen. Segern betyder att LTIK nu har sju raka matcher utan förlust. LTIK parkerar mitt i tabellen. Det är bara tre poäng upp till tredjeplatsen.

I sexan var det en tung omgång för laholmslagen. Hasslöv föll med 1-0 mot tabelltvåan Torup/Rydö trots att man var det spelförande laget. Skottorp hade inte det rätta flytet mot Trönninge. Trots bra spel och flera målchanser lyckades SIF bara göra ett mål. Trönninge vann med 3-1.

– Egentligen är det svårt att vara besviken. Det var vår bästa seriematch hittills i år. Vi var det bättre laget, säger Mattias Berggren som hoppas på en stark höst för sitt Skottorp.

Skogaby hade 1-0 mot Simlångsdalen men föll med 3-1. SBK är väl så bra som motståndet och spelar ofta en trevlig fotboll. Laget blir dock ofta hårt straffat för sina misstag. Ränneslöv föll med 4-0 i bortamötet med Oskarström. Giffen har fortsatt sju poäng upp till Örnia ovanför strecket.

K/H/V är starkare än förväntat i och med ihopslagningen.

I sjuan handlar det om tre lag: Andersberg, Walldia och Vapnö. Ysby hade chansen att hänga på men föll lite oväntat mot Kornhult/Hishult/Våxtorp. K/H/V är starkare än förväntat i och med ihopslagningen. Bröderna Larsen (Daniel och André), Filip Haraldsson och tvåmålsskytten i matchen mot Ysby: Jesper Nilsson Öhrn från Våxtorp har tillfört spets. Då saknades ändå K/HFF:s bästa målskytt under säsongen - Hugo Andersson mot Ysby.

Knäred stod emot i en halvlek mot Walldia. Sedan gick tåget. 0-2 blev till slut 1-10. Johan Green gjorde hela fem mål och har nu gjort 17 totalt. Med det leder han skytteligan med sju mål.

Damfyran fortsätter att vara väldigt ojämn. Kornhult/Hishult föll med 11-0 mot tabelltvåan HGH. Det rann iväg i andra halvlek där HGH gjorde åtta mål. Våxtorp/HaSko förlorade med 5-2 mot Snöstorp Nyhem. Erica Johansson gjorde två nya mål. Det ena på straff.

VGLT åkte på en tung förlust mot Torup/Rydö. Gästerna på Lilla Tjärby IP gjorde matchens enda mål i den 48:e minuten. WRY stod över spel även denna omgång. Till helgen går de i elden igen då man åker till Varberg.

Wow! I den nionde omgången kom GIF/VIF:s första seger och poäng. Laget har haft oflyt men tycker inte synd om sig själva och gnuggar på. Moralen finns där och nu är man beredda att jobba lite hårdare för varandra.

Kärlek! Ihopslagningen av Kornhult/Hishult och Våxtorp har blivit lyckad. Nu börjar spelet sitta och det ger resultat. K/H/V var mycket nära poäng mot Andersberg och Vapnö. Mot Walldia blev det kryss och senast besegrades Ysby. Se upp för K/H/V i höst.

Publicerad 26 June 2019 10:59