Så här glada var man i Laholms FK efter elfte raka segern i division 2.

Så här glada var man i Laholms FK efter elfte raka segern i division 2. Foto: LFK

Laholms damer fick slita för segern

"Astrio var spelskickliga och bra"

LAHOLM.

Laholms FK:s damer tog elfte raka segern i division 2 i hallandsderbyt mot BK Astrio. LFK fick dock slita för 4-2-segern. – Första 20 är inte bra, säger tränare Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholm borde hamnat i underläge. Astrio brände ett friläge och borde tilldömts en straff i början.

– De hade en väldigt duktig -05:a (Lovisa Brogren) som vållade oss stora bekymmer. Jag tror att tjejerna blev lite skärrade och kände: "vad är det här?", säger Åberg.

Efter en trevande start tuggade LFK sig in i matchen på sedvanligt manér. Moa Larsson fick chansen på topp och tog den genom att göra 1-0 efter ett inspel av Maja Ljungberg.

Målet efter halvtimmen spelad blev halvlekens enda. Det kunde dock blivit fler mål för LFK innan paus.

– Något till borde vi gjort. Men det är svårt att ta sig in i matcherna när vi är så segstartade. Det har funnits samma tendenser i tidigare matcher. Men vi är i en ovan situation för många.

Andra halvlek inleddes med att Astrio fick ett friläge som LFK:s målvakt Lina Strandahl klarade.

– Efter det släpper vi loss ordentligt och gör två fina spelmål och ett mål efter ett vaket skott, säger Åberg.

I minut 53 gjorde Simone Jouhuila Johansson 2-0. LFK spelade sig upp nerifrån och Ida Axeldal bröt sig igenom och spelade fram Jouhila Johansson.

3-0 sköt Moa Larsson i mål sex minuter senare. Astrios målvakt gjorde en snedspark och Larsson pricksköt bollen i öppet mål från 40 meter.

Efter 63 minuter utökade LFK till 4-0 efter inkast. Maja Ljungberg spelade bollen snett-inåt-bakåt och Linnea Nilsson satte behärskat kulan i nät.

Matchen var avgjord och Astrio fick två tröstmål på slutet. Det ena efter ett slarvigt uppspel av LFK och det andra efter friläge och misstänkt offside.

Spelar hon inte i damallsvenskan om några år vet jag inte vem som gör det.

– Vi slarvar lite på slutet och släpper in två mål. Andra halvlek är annars stabil. Frånsett första 20 är det en stabil insats överlag, säger Åberg och fortsätter:

– Vi har gått tungt på vissa spelare på de centrala positionerna och vi behöver vila. Spelmässigt är det bra i perioder men jag vill ha ännu längre sekvenser med bollinnehav.

LFK-tränaren berömmer Astrio.

– De var bra. Ett helt annat lag än det vi mötte i våras. -05:an (Brogren) var överjävlig. Spelar hon inte i damallsvenskan om några år vet jag inte vem som gör det.

Ingen i det egna laget stack ut.

– Ingen topp-topp. Bra att Moa (Larsson) kommer igång med poäng. Synd att hon inte fick testa längre på topp (LFK tvingades möblera om efter en stund).

– Hanna (Nauchman Henningsson) ersatte Ebba (frånvarande Efraimsson) på ett bra sätt och Lina (Strandahl) gjorde ett par viktiga räddningar.

I nästa match väntar Eskilsminne på hemmaplan. Det är sista matchen innan tre veckors välbehövligt uppehåll väntar.

Division 2 Sydvästra Götaland

BK Astrio-Laholms FK 2-4 (0-1)

Mål LFK: Moa Larsson 2, Simone Jouhila Johansson, Linnea Nilsson

Domare: Hannes Persson, Laholm

Publicerad 20 June 2019 10:31