Stellan Sturesson.

Stellan Sturesson. Foto: Rickard Gustafsson

Stellan Sturesson: "En hård kamp om att missförstå mest"

KRÖNIKA.

Du kan knappast ha undgått att märka det: hur den politiska tonen mellan partierna blivit råare. Det var så uppenbart inför EU-valet, med smått löjliga, uppblåsta, beskyllningar mot varandra och en kamp om att missförstå mest.

Av
Stellan Sturesson

Tonen märktes också inför omröstningen om Annika Strandhäll. Där för övrigt Centern tog ett stort steg bort från de forna alliansvännerna, möjligen för gott. Jag noterade att enligt Svenska Dagbladet så är var femte centerväljare numera socialist. Det är - ja, vad ska man säga? - intressanta förändringar. Och ett svårt val för de allmänborgerliga väljarna, som vill satsa på det vinnande partiet, som kan välta regeringen över ända...

Ibland stannar världen liksom upp. Som i onsdags i förra veckan. Jag lyssnade på Cecilia Uddéns starka reportage i P1 om yazidierna, denna folkgruppsliga spillra som minskat ytterligare efter IS fruktansvärda terror och utrotningskampanj mot dem. Det handlade om den befriade elvaåriga barnslaven som ägts under fyra år av en IS-anhängare. Han var sex när han såldes som slav för att valla får.

Han längtade efter sin storasyster, som Uddén förstod var den 15-åriga flicka som hon träffat tidigare. Hon hade sålts som slav åtskilliga gånger, tvingats gifta sig med flera. Jag var tvungen stanna bilen för att lyssna färdigt. Uddéns slutsats: de befriade barnen är så traumatiserade, skadade, att de inte har någon som helst förväntan inför framtiden. Så vidrigt, så fasansfullt förfärligt!

Man kan ju inte påstå att moderaterna, varken på riksplanet eller i Laholm, rosat marknaden de senaste åren.

Man kan ju inte påstå att moderaterna, varken på riksplanet eller i Laholm, rosat marknaden de senaste åren. I Laholm blev den rimliga konsekvensen att de fick lämna över makten till C. Men vad säger man då om styret i Sveriges rikaste kommun, Danderyd?! En chockhöjning av skatten, och jo, det hade visst råkat bli ett litet underskott i kassan på sådär en kvarts miljard. Det är tur för M det är en bit kvar till nästa val...

Uppsnappat

Arg: Brottsförebyggande rådet, Brå, är den falskaste och mest förljugna myndigheten i Sverige! Trots att brotten ökar, är det enligt Brå ingen fara; allt är egentligen lugnt och fint och eventuell ökad brottslighet beror bara på ökad benägenhet att anmäla.

Fråga/Utropstecken/Fundering: Ska vi tro på mer av den politik som fört Liberalerna till randen av stupet, eller en nystart? Valet av Nyamko Sabuni borde vara tämligen enkelt för L.

Publicerad 08 June 2019 00:00