Inom loppet av tjugo minuter utsattes två bilar för inbrott, på Mellby Center och rastplatsen i Snapparp. Polisens teori är att det är samma gärningsmän som ligger bakom båda stölderna.

Inom loppet av tjugo minuter utsattes två bilar för inbrott, på Mellby Center och rastplatsen i Snapparp. Polisens teori är att det är samma gärningsmän som ligger bakom båda stölderna. Foto: Adobe Stock

Såg bilinbrott från första parkett

Turister bestulna på Mellby Center och rastplatsen i Snapparp

MELLBYSTRAND/SNAPPARP. Under loppet av 20 minuter utsattes bilar på Mellby Center och rastplatsen i Snapparp för inbrott. Polisens teori är att två gärningsmän i en silverfärgad Volvo ligger bakom stölderna.

Av
Rickard Gustafsson

Strax efter 15-tiden under måndagen parkerade en brasiliansk turist sin bil utanför Mellby Center. 20 minuter senare upptäckte han att en sidoruta på hans danska hyrbil var krossad och ryggsäcken som låg i baksätet var försvunnen.

15.25 satt en familj från Blekinge på Rasta i Snapparp och käkade en bit mat när en silverfärgad Volvo stannade till precis utanför fönstret. Från första parkett såg familjen hur en långhårig man, cirka 180 centimeter lång, hoppade ut och smashade sönder bakrutan.

Tre väskor och en ryggsäck blev bytet från den räden.

– Anmälaren blev chockad och hann knappt inse att det var dennes bil innan allt var över, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen som ännu en gång skickar med en uppmaning om att inte lämna värdesaker och väskor synliga i bilen.

Med tanke på att de två brotten skedde så nära i tid tror polisen att det kan handla om samma gärningsmän.

– Det är mycket möjligt att det är samma, men det är inget vi kan säga till hundra procent, säger Jan Jönsson och berättar att det inte finns några vittnesuppgifter från inbrottet på Mellby Center.

Publicerad 04 June 2019 11:40