Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson Foto: Felix Alnemark

Plogen: Kryss i tätt och spännande derby

Åttonde omgången i den lokala fotbollen summeras

LAHOLM.

Laholms FK kom tillbaka starkt efter den svaga insatsen mot Anderstorp. Mot Högaborg var LFK det bättre laget. 1-0 i paus blev 3-0.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Otto Nilsson gjorde två mål och är tvåa i skytteligan med sina sex mål totalt. LFK är tvåa i tabellen och i nästa match väntar seriefinal och hallandsderby mot Fjärås. Serieledaren hade inte tappat poäng fram till mötet med Råå på Kristihimmelsfärdsdagen.

Trean Råå vann med 3-2 och har samma poäng som LFK. Fjärås har hunnit besegra Åsa emellan och har 21 poäng. Sex mer än LFK och Råå.

LFK:s damer verkar ostoppbara i division 2. Matchen mot Trönninge blev en formsak. LFK vann med 5-0. Linnea Nilsson var tillbaka efter sjukdom, hoppade in och gjorde två mål. Defensiven är LFK:s absoluta styrka men den offensiva bredden imponerar. Spelarna hjälps åt att bidra med mål och assists.

I kommande match väntar luriga tabelltrean Västra Karup. De har skyttedrottningen Julia Bengtsson i laget. Hon har gjort 13 mål hittills. Peter Åberg försökte förgäves värva anfallaren i vintras.

Genevad/Veinge stod emot suveräna serieledaren BK Astrio på ett bra sätt men föll ändå till slut med 5-1 mot det meriterade motståndet under Mats Jingblads ledning. Åtta raka matcher utan poäng för GIF/VIF. Men Bua och Norvalla fortsätter också att förlora. Bua ovanför strecket har sju poäng.

Lilla Tjärby spelade 1-1 för andra matchen i rad när man besökte Getinge IP. LTIK var illa ute när man släppte in en straff tidigt. Getinge fick energi av målet och det fysiska laget fick momentum. LTIK lyckades ändå tugga sig tillbaka in i matchen och suveräne Oskar Hemhagen kvitterade. I andra tog LTIK över och skapade chanser nog för att vinna. Bland annat skickades en straff över mål.

Skottorp och Skogaby delade på poängen i ett tufft och jämnt derby i sexan. SIF tog ledningen med 1-0 innan SBK gjorde två raka mål genom Nderim Peci. Petter Gustafsson slog in 2-2 på straff. Oskar Moberg gjorde Skottorps etta. SBK är trea på 13 poäng. SIF är sexa en poäng bakom.

Det är jämnt i tabellen bakom Unnaryd. Serieledaren åkte dock på första förlusten och poängtappet när Trönninge något oväntat vann med 1-0.

Hasslöv stod för ett bottennapp och en kollektiv kollaps när man föll med 7-1 mot Oskarström. Det mesta gick in för Oskarströms del och 7-1 speglade inte matchen. Men förlusten var så klart odiskutabel. Nu gick OIS ikapp HIS poängmässigt i mitten av tabellen.

Ränneslöv kämpade tappert mot Simlångsdalen. 2-0 i baken i paus kunde varit mer men i andra kom Giffen tillbaka starkt. Karl Nilsson reducerade på straff men någon kvittering blev det inte.

Walldia har problem att förvalta sina chanser. Sett till spel och möjligheter borde BKW besegrat Vapnö. I slutändan fick man ändå vara tacksamt för en poäng då Hannes Perssons 2-2 kom sent. I och med poängtappet halkade Walldia ner till en tredje plats i tabellen. Vapnö leder före Andersberg. Men det är jämnt.

Fredrik Junefalk gjorde tre mål när Ysby besegrade jumbon och nollpoängaren Knäred med 4-1. Därmed gick ”June” upp i delad skytteligaledning med sin förra klubbkamrat Hugo Andersson. Båda har gjort nio mål. Kornhult/Hishult/Våxtorp stod över den här omgången.

I damernas division 4 spelade Kornhult/Hishult 0-0 mot Alet. Våxtorp/HaSko besegrade VGLT med 3-1 i kommunderbyt. Erica Johansson gjorde hattrick för VHS. VGLT har hunnit med två derbyn. Mot WRY blev det seger med 1-0.

Även WRY har spelat två matcher. I och med förlusten mot VGLT och mot serieledande Stafsinge (1-6) så trillade WRY ned som nästjumbo med bara enpoängaren Vapnö bakom sig. Det är dock tätt, tätt i tabellen.

Kärlek! Även om det är jämnt i tabellen så imponerar Skogabys tredjeplats. Det var nog inte många som trodde att nykomlingen skulle vara högst upp av laholmslagen efter åtta omgångar.

Wow! Två nya mål av LFK:s Otto Nilsson. För ett och ett halvt år sedan spelade han i sjuan. Nu ligger den rågblonde anfallaren tvåa i skytteligan i division 3.

Publicerad 04 June 2019 08:37