Julia Jansson, Annica Strömberg och Anna Bengtsson slutade på en oväntad andraplats i den andra omgången i division 1 dressyr.

Julia Jansson, Annica Strömberg och Anna Bengtsson slutade på en oväntad andraplats i den andra omgången i division 1 dressyr. Foto: Laholms RF

Heroisk insats av Laholms RF

Är trea inför den avslutande omngången i division 1

NEDRE AHLA.

Laholms RF:s dressyrlag ligger trea inför den avslutande omgången i division 1 Allsvenskan. Den andra omgången genomfördes på ett bragdartat sätt med en andraplats som facit trots att tre ordinarie ekipage saknades.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det var helt fantastiskt! Absolut inget vi räknat med. Vi var glada över att kunna deltaga, säger Annica Strömberg i Laholmslaget.

Laholms RF har ridit två omgångar i division 1. I den inledande omgången på Styringe stall red Strömberg tillsammans med Anette Graf och Moa Arvidsson. De nådde en andra plats.

Inför den andra omgången i Hermanstorp fick man problem.

– Det var bara dagarna innan som det blev problem med sjuka hästar och annat. Tre ekipage som är med i laget kunde inte och vi trodde först att vi skulle få dra oss ur.

Det var helt fantastiskt att vi bara fick ihop ett lag

Strömberg själv var enda lagmedlem kvar från premiärtrion. In kom Anna Bengtsson samt Julia Jansson, normalt hoppryttare, på moster Anette Grafs dressyrhäst.

Laget stod för en heroisk insats och knep andraplatsen trots att man inte hade något strykresultat (normalt rider fyra ekipage och det sämsta resultatet räknas bort).

– Det var helt fantastiskt att vi bara fick ihop ett lag som kunde rida. Vi trodde inte att vi skulle ha en chans, så blev vi tvåa. Otroligt!, säger Strömberg.

Laholms RF ligger trea en poäng bakom tvåan Särö inför den tredje och avslutande omgången. Upp till ettan Hermanstorp är det tre poäng.

– Andraplatsen har vi chans på. Det blir nog svårt att nå förstaplatsen men å andra sidan är det dubbla koefficienter i den sista omgången så man vet aldrig, avslutar Annica Strömberg.

Publicerad 04 June 2019 15:30