Adam Vernersson gjorde en mycket bra match på LFK:s centrala fält.

Adam Vernersson gjorde en mycket bra match på LFK:s centrala fält. Foto: Johan W Jönsson

LFK studsade tillbaka mot HBK

Tog säker seger

LAHOLM. Laholms FK kom tillbaka starkt efter den mindre bra prestationen i förra omgången. Nu besegrades Högaborgs BK med 3-0 efter 1-0 i paus. – När killarna är påkopplade och gör det vi kommit överens om är vi bra, säger tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK-tränaren var mindre nöjd med insatsen mot Anderstorp där LFK föll med 4-2.

– Det var en dålig prestation av oss. Alla spelare var mindre bra. Samtidigt är det division 3 och vi har ett ungt lag. Man kan inte förvänta sig att det ska vara jättebra varje gång, säger Björklund.

Mot Högaborg var LFK:arna revanschsugna. Samma spelare som senast fick chansen men nu kom man ut som ett nytt lag.

Försvaret agerade tryggt och släppte inte till något framför Rasmus Lundgren i mål. Framåt hade LFK åtminstone tre bra chanser att göra mål utöver 1-0.

Redan i den nionde minuten gjorde Otto Nilsson mål för LFK när han stötte in en skarv från Johan Wikström efter hörna. Det såg först ut som självmål men LFK-anfallaren noterades för baljan.

Sex minuter in i andra halvlek gjorde Nilsson 2-0 efter framspelning av Gjenis Zeqiri. Kort därefter gick Otto ut. En säkerhetsåtgärd efter smäll mot huvudet.

LFK fortsatte dock att ösa på och skapade flera möjligheter att utöka ledningen. Charlie Boson dundrade bollen över mål och inhopparen Nils Hedström sköt strax utanför.

Dessutom hade Gjenis Zeqiri en frispark tätt utanför sedan han själv blivit upphakad.

Mot slutet fick LFK spela med två man mer. Detta sedan Högaborg fått en utvisning (två gula) samt en spelare skadad efter att man gjort sina byten.

LFK utnyttjade övertaget och utökade till 3-0 genom Nasri Aburdeini som läckert chippade bollen över en utrusande målvakt. Framspelningen stod på nytt Gjenis Zeqiri för.

Aburdeini är tillbaka i laget efter en liten paus på grund av mycket jobb och studier.

– Vi är glada att ha Nasri tillbaka. Det är en duktig spelare och en bra kille. Målet var väldigt läckert, säger Björklund.

– I andra halvlek är vi mer eller mindre överlägsna. De måste gå fram och då öppnar sig ytorna för oss och då är vi bra. Första målet är viktigt för oss, fortsätter han.

Björklund var nöjd med lagets insats.

– Det var många som var bra. Backlinjen med André (Josefsson) i spetsen inte minst. Sedan var Adam (Vernersson) duktig på mitten.

LFK är tvåa i tabellen bakom Fjärås. I nästa match möts lagen i en seriefinal på Ögärdets IP. Matchen spelas på nationaldagen.

Division 3 Sydvästra Götaland

Laholms FK-Högaborgs BK 3-0 (1-0)

Mål LFK: Otto Nilsson 2, Nasri Aburdeini

Domare: Jonas Erlandsson

Publicerad 31 May 2019 09:06