En 29-årig kvinna bosatt i Laholms kommun har dömts till skyddstillsyn efter ett inbrott i en scoutstuga i Skånes Fagerhult.

En 29-årig kvinna bosatt i Laholms kommun har dömts till skyddstillsyn efter ett inbrott i en scoutstuga i Skånes Fagerhult. Arkivbild

Låg och sov på brottsplatsen när polisen kom

Laholmskvinna dömd för chipsstöld i scoutstuga

LAHOLM/SKÅNES FAGERHULT. Under narkotikapåverkan bröt den 29-åriga kvinnan och en 48-årig man sig in i scoutstugan i Skånes Fagerhult och stal verktyg, drivmedel och chips. När patrullen kom till brottsplatsen låg paret och sov i bilen.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i juni i fjol som scoutkåren i Skånes Fagerhult utsattes för inbrott i sina lokaler. Det nu dömda paret hade brutit upp dörrar och fönster till scoutstugan och ett närliggande förråd.

Därifrån plockade de bland annat med sig drivmedel, gräsklippare, verktyg, cd-spelare, chipspåsar och läsk till ett värde av några tusenlappar.

När polisen kom till brottsplatsen låg den 29-åriga kvinnan och hennes 48-årige manlige kumpan och sov av sig narkotikaruset. När de greps fanns det massvis av prylar från scoutstugan i fordonet.

Den 29-åriga kvinnan, som är bosatt i Laholms kommun, minns inte mycket av händelsen men motiverade i Helsingborgs tingsrätt att de begick inbrottet för att de var hungriga.

Tingsrätten dömde laholmskvinnan till skyddstillsyn då de ansåg, vilket intygas av Frivården, att hon på allvar försöker komma ifrån sitt missbruk. Samma påföljd fick även den 48-årige mannen.

Publicerad 24 May 2019 16:23