Enayatullah Nasrullahi från Laholm är svensk mästare i kickboxning.

Enayatullah Nasrullahi från Laholm är svensk mästare i kickboxning. Foto: Johan W Jönsson

Laholmare svensk mästare i kickboxning

Nasrullahi dominerade vid SM

LAHOLM. Laholm har en svensk mästare. När SM i kickboxning avgjordes i Skurup var Enayatullah Nasrullahi allra bäst i sin klass. – Det är en skön känsla att vara svensk mästare, säger ”Enayat”.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Nasrullahi tävlade i fullkontakt och det var första gången han deltog på kickboxnings-SM. Normalt är han thaiboxare.

I Enayats klass hade tre fajters kvalificerat sig för SM. Alla mötte alla. Han vann sin första match mot Javad Vahid från FMT.

– Det var en bra match. En bra fajt. Men jag gav honom en räkning i första ronden och vann alla tre ronderna. Javad är duktig men denna gången var jag bättre, säger Enayat och ler lite förläget.

Javad Vahid mötte därefter Sebastian Rodriguez från Ängelholm där Rodriguez vann, vilket betydde en ren final mellan Nasrullahi, som tävlar för Halmstad Muay Thai, och Rodriguez.

Sebastian Rodriguez var regerande svensk mästare och stor favorit i finalen.

– Alla som inte sett mig trodde på honom. Det var en bra och ganska jämn match men jag var ändå snäppet bättre från början till slut, säger Enayat blygsamt.

För i själva verket dominerade Nasrullahi med explosiva tekniker och bra distanskänsla vilket gjorde att han slog den regerande mästaren bekvämt och tog hem ett odiskutabelt SM-guld.

– Sebastian var jättebesviken efteråt. Han var väldigt självsäker först men det försvann snabbt. Han tränar mycket hårt och var regerande mästare.

– Det var en tuff match. Vissa tyckte att det blev 2-1 i ronder till mig men så jämnt var det inte. Det blev 3-0 till mig enligt dem flesta, säger Enayat.

Nasrullahi med pokal och bälte från SM.

Nasrullahi med pokal och bälte från SM. Foto: privat

Hur kändes det när domaren höjde din arm?

– Det kändes jättebra. Det var en väldigt skön känsla, säger Nasrullahi.

Enayat tränar i stort sett varje dag. Hans styrkor är att han sparkar snabbt och hårt. Dessutom är han skicklig i clinch.

– Nu när jag vann SM får jag vara med och representera Sverige i EM och VM. Det hade varit häftigt.

– Annars är nästa tävling en stor gala i Thaiboxning i Varberg i September, avslutar Enayatullah Nasrullahi, svensk mästare i kickboxning.

Publicerad 23 May 2019 10:34