Företagarna i Eldsberga vill att fler människor ska upptäcka butikerna och företagen som finns i bygden. Från vänster: Irene Andreasson-Strid, Maria Johansson, Ellenor Augustsson, Daniella Håkansson (Mia Severinsson och Annika Juuso saknas på bilden).

Företagarna i Eldsberga vill att fler människor ska upptäcka butikerna och företagen som finns i bygden. Från vänster: Irene Andreasson-Strid, Maria Johansson, Ellenor Augustsson, Daniella Håkansson (Mia Severinsson och Annika Juuso saknas på bilden). Foto: Privat

Eldsberga-företagare vill slå ett slag för landsbygdsbutiker

Hoppas att event ska locka kunder från Laholm och Halmstad

ELDSBERGA/LAHOLM. Alla konsumenter trivs inte i den hets som omger butiker i köpcenter och stadskärnor. Så resonerar ett gäng företagare i Eldsberga som på Kristi Himmelfärdsdag vill få människor från Laholm och Halmstad att upptäcka de unika företagen på landsbygden.

Av
Rickard Gustafsson

Att driva butiker och företag på landet är inte alltid det lättaste. I Eldsberga har ett gäng kreativa företagare gått samman och gemensamt skapat ett event där syftet är att få människor att upptäcka att det finns unika butiker mellan Laholm och Halmstad.

– Vi tror att folk vill ha något annat än den stress och hets som finns i stan, säger Daniella Håkansson som driver Bennets Möbel & Tapetserarverkstad i Eldsberga.

Företagarkollektivet har skapat en karta över företagen i Eldsberga som de kallar ”Upptäck Eldsbergabygden” och den 30 maj arrangerar de ett event, under samma namn som kartan, där besökarna kan samla stämplar i de olika butikerna med chans att vinna fina priser.

– Varje butik och företag har fina erbjudanden och vi delar ut ”goodiebags”. Är vädret fint så kommer det också finnas en hoppborg för barnen vid Ebbas Café, säger Daniella Håkansson och berättar att man också kommer kunna prova på utomhushinderbanan i Trönninge samt spela gratis på korthålsbanan i Tönnersjö.

Håkansson berättar att alla företagare i Eldsberga insett vikten av samarbete och man hjälps åt att göra reklam för varandra.

– Vi samarbetar fullt ut och hjälps åt. Vi har ett gemensamt mål att fler ska upptäcka vad som finns i Eldsberga. Det är många som känner till oss men det finns med säkerhet fler som vill hitta till oss, säger Daniella Håkansson som ser stor kundökningspotential om bara fler människor i Laholm och Halmstad får reda på vad som finns i Eldsberga.

Företagen i Eldsberga som samarbetar:

Bennets Möbel & Tapetserarverkstad

Tönnersjö Trädgård

Ebba´s Café & Catering

Trönninge Motionscenter

Tönnersjö Golfklubb

Mia’s Inspiration & Inredning

Publicerad 23 May 2019 11:29