En 43-årig sydhallänning har åtalats vid Halmstads tingsrätt misstänkt för misshandel och grovt hemfridsbrott.

En 43-årig sydhallänning har åtalats vid Halmstads tingsrätt misstänkt för misshandel och grovt hemfridsbrott. Arkivfoto

Trängde sig in i bostad och överföll äldre par

Sydhallänning åtalas misstänkt för misshandel och grovt hemfridsbrott

LAHOLM. En 43-årig man från Sydhalland åtalas vid Halmstads tingsrätt misstänkt för misshandel och grovt hemfridsbrott efter att han trängt sig i ett äldre pars bostad. 43-åringen överöste mannen med slag och knuffade kvinnan så att hon slog huvudet i ett bord.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i mitten av mars som en patrull från Laholmspolisen fick ett larm om bråk i en bostad i Laholms kommun. När poliserna kom till platsen hade den misstänkte 43-åringen försvunnit och hundar kopplades in i ett resultatlöst försök att spåra mannen.

Den misstänkte 43-åringen slog, enligt polisens förhör, den 80-årige mannen 10–12 gånger i huvudet och på kroppen med knutna nävar och knuffade kvinnan så att hon föll baklänges och slog bakhuvudet i soffbordet.

Mannen hade vid läkarbesöket ett åtta centimeter långt jack i pannan och sårskador i ansiktet och upplevde problem med tinnitus efter händelsen då åtminstone ett av slagen träffade på örat. Kvinnans skador bestod av svullnad i bakhuvudet och smärtor i ryggslutet.

43-åringen har i förhör berättat att han kommit hem till det äldre paret för att låna cigaretter av sin flickvän (parets dotter). Han uppger också att han under den aktuella dagen druckit en hel del alkohol.

När han kom in i bostaden uppfattade han det som att 80-åringen var arg och tryckte ner honom i en soffa och säger också att han kastade ett armbandsur på mannen. Däremot förnekar 43-åringen fullt ut att han skulle ha utdelat slag och knuffar mot det äldre paret.

Parets dotter, tillika 43-åringens flickvän, berättar i förhör att hon inte vet vad som sagts under tumultet och inte eller om hennes far, 80-åringen, fått motta slag.

Åklagaren har valt att åtala 43-åringen för misshandel och grovt hemfridsbrott.

Publicerad 22 May 2019 14:50