Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson Foto: Felix Alnemark

Plogens krönika: "Bittert för GIF/VIF och LTIK, tungt för Skottorp"

FOTBOLL. Plogen summerar den fjärde omgången i den lokala fotbollen.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms FK:s herrar åkte på andra raka förlusten när Höganäs blev för svårt på bortaplan. LFK tog ledningen genom Rasmus Liedman men kom aldrig riktig upp i nivå och föll med 4-2. Höganäs var bättre på att hantera de yttre förhållandena. Matchen präglades av kraftig vind. I och med förlusten föll LFK ner till en sjundeplats i tabellen. Division 3-serien leds av Varbergs GIF FK.

LFK:s damer tog fjärde raka segern när Kullabygden slogs tillbaka med 1-0. Louise Thulin, som ersatte skadade lagkaptenen Isabelle Axeldal i startelvan, gjorde målet efter halvtimmens spel. Trots segern fick LFK lämna över serieledningen till Röke, som även de har full pott men ännu bättre målskillnad än Laholm.

Genevad/Veinge åkte på en bitter förlust mot Leikin i division 4. GIF/VIF låg på för en kvittering under hela andra halvlek. I den 90:e minuten lyckades Dren Berisha utjämna. 40 sekunder senare hade Leikin återtagit ledningen och avgjort matchen då Besfort Shulemaja, ifjol i LFK, lobbade in 2-1 efter ett snabbt inkast.

Riktigt lika bitter var inte Lilla Tjärbys förlust mot HÅFF i femman. Men visst var den tuff. Redan efter fem minuters spel tvingades LTIK till ett dubbelbyte sedan målvakten Andrée Pettersson och mittbacken Albin Johansson skallat ihop. LTIK fick spela 85 minuter med utespelare i mål men var ändå det bättre laget. Trots det släppte de blåröda in ett mål på en omställning sedan man inte varit riktigt vakna och det blev matchens enda.

Skottorp har det riktigt tungt. Inför matchen mot Torup/Rydö hade SIF tolv man borta på grund av skador. Under matchen skadade sig ytterligare två spelare. Matchen slutade 1-1 sedan Petter Gustafsson kvitterat på straff i den 90:e minuten.

– Skador tillhör idrotten och man spelar alltid med det bästa laget för dagen. Men detta är helt sanslöst. En spelare sa till mig att om Skottorp haft så här mycket skador ifjol hade de fått lämna WO med A-laget, säger SIF:s tränare Mattias Berggren.

Hasslöv åkte på första förlusten i den hyperjämna sexan. Nykomlingen Unnaryd har inlett med fyra raka segrar men fick kämpa för att slå Hasslöv med 3-2.

– Med lite mer tur och skicklighet hade vi tagit poäng. Insatsen är helgjuten men vi måste göra mål på fler av våra chanser, konstaterar HIS spelande tränare Mikael Alm.

Skogaby besegrade jumbon Arvidstorp med hela 7-3. Besart Mazreku gjorde tre mål. SBK ligger trea i tabellen med sina sex poäng.

Bottenmötet mellan Skuggan och Ränneslöv slutade oavgjort 2-2. Det var mycket kamp men sett till målchanser låg Giffen närmast segern trots att de grönvita kvitterade till 2-2 i andra halvlek.

Vi gjorde en riktig plattmatch tyvärr

Walldia tog fjärde raka segern i sjuan när Knäred besegrades med 8-0. BKW har bredd bland målskyttarna. Nu var det Johan Green som gjorde hattrick. Andersberg föll något oväntat mot Vapnö. Det gör att Walldia redan nu kan tappa poäng i någon match men ändå vinna serien. Även om det är långt till oktober finns det inte något som talar för att Walldia ska tappa taget.

Ysby är trea i tabellen. Matchen mot Kornhult/Hishult blev speciell. Fredrik Junefalk och Andreas Johansson, båda i många år hos K/HFF, var tillbaka på Hishults IP men nu i YBK:s svarta tröja. Ysby vann med 5-0 och både ”June” och ”Arne” gjorde mål.

– Vi gjorde en riktig plattmatch, tyvärr. Vi är inne i ett generationsskifte där resultaten får komma i andra hand. Men visst blir man förbannad när man förlorar, säger K/HFF:s tränare Christian Karlsson.

I damfyran fick VGLT bara 1-1 mot jumbon Vapnö. En missräkning för lila. Våxtorp/HaSko föll med 4-0 mot serieledande Stafsinge sedan man släppt in två mål i vardera halvlek.

Kornhult/Hishult tog säsongens andra poäng när man kryssade i streckmötet mot Torup/Rydö. Joanna Jönsson gjorde 1-1 för K/HFF i den 80:e minuten.

WRY har gått bäst av laholmslagen och ligger sexa i tabellen. I den senaste omgången blev det dock förlust mot tvåan HGH med 9-0 (4-0).

Publicerad 08 May 2019 00:00