LFK:s tränare Kalle Björklund var inte helt missnöjd med insatsen trots förlusten mot Höganäs.

LFK:s tränare Kalle Björklund var inte helt missnöjd med insatsen trots förlusten mot Höganäs. Foto: Johan W Jönsson

LFK förlorade i Höganäs

"Vi gör inte riktigt jobbet på samma sätt som under försäsongen"

LAHOLM. Laholms FK åkte på andra raka förlusten när man föll mot Höganäs på bortaplan. Hemmalaget vann med 4-2 (2-1). – De var rätt bra faktiskt samtidigt som vi slarvar lite, säger LFK:s tränare Kalle Björklund.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Efter två raka segrar mot Älmhult och Markaryd har nu Laholms FK två förluster i division 3. Nederlaget mott Råå hemma (0-1) följdes upp med tvåmålsförlust mot Höganäs.

– Vi slarvar lite och gör inte riktigt jobbet på samma sätt som under försäsongen, säger tränare Björklund.

LFK fick en bra start då Rasmus Liedman gjorde 1-0 i den 13:e minuten. Innan paus hade hemmalaget både kvitterat och tagit ledningen.

Höganäs utökade till 3-1 på straff nio minuter in i andra halvlek. Otto Nilsson gav LFK nytt hopp när han i minut 54 reducerade till 2-3.

– Då är vi lite på g och är på väg att ta tillbaka greppet om matchen. Tyvärr får Höganäs lite billigt göra 4-2, säger Björklund.

– Vi har svårt mot de längre bollarna. Det hade vi mot Råå och det hade vi nu. Tekniskt var Höganäs snäppet bättre än Råå. Men de får väldigt bra betalt för sina längre bollar. Fyra mål har vi inte släppt in i en match på hela året.

– Vi vill pressa och vinna bollen högt. Det är lättare när vi har spelet framför oss. Kommer det boll på boll över oss blir det svårare att spela det spel vi vill spela, fortsätter Björklund.

LFK-tränaren tycker ändå att det finns positiva bitar att ta med från matchen.

– Det var ingen jättedålig prestation. Vi gör två bra mål, "Challe" (Charlie Boson) kommer in i paus och gör det bra efter sin skada (baksida lår) och Simon (Palmqvist) född -02 hoppar in på slutet.

Björklund efterlyser lite mer noggranhet.

– Vid två tillfällen tappar vi boll väl enkelt på mitten vilket leder fram till två av deras mål. Vi behöver tvätta bort lite av det ungdomliga och bli mer rejäla. Men det kommer. Det är bara att kämpa på, avslutar Björklund.

I nästa match väntar Gnosjö på bortaplan. Smålänningarna har pecis som LFK sex poäng men ligger på tabellpositionen framför med något bättre målskillnad. Matchen spelas klockan 14 på lördag.

Höganäs BK-Laholms FK 4-2 (2-1)

Mål LFK: Rasmus Liedman, Otto Nilsson

Domare: Sebastian Robertsson, Klippan

Publicerad 07 May 2019 00:00